Εχει καταργηθεί το εργατικό δίκαιο και στην θέση του υπάρχει το δίκαιο του μάνατζερ και του εργοδότη. – Απολύθηκε και για μια γουλιά νερό (Βίντεο)

image002Στις μνημονιακές εποχές που ζούμε έχει καταργηθεί το εργατικό δίκαιο και στην θέση του υπάρχει το δίκαιο του μάνατζερ και του εργοδότη.

Τα όσα ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε –το ηχητικό το πήραμε από τον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο»- από το στέλεχος του ΝΑΡ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας, Νίκο Γουρλά, είναι ένα γεγονός απ’ αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους.

Στην προκειμένη περίπτωση εργαζόμενος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ζήτησε νερό από το πλήρωμα ενός αεροσκάφους την ώρα που γινόταν η επιβίβαση. Ετυχε σ’ αυτό το αεροσκάφος να ταξιδεύει ένας μεγαλομάνατζερ της «Ολυμπιακής» ονόματι Ευστρατιάδης. Ποιος ξέρει για ποιο λόγο θεώρησε «ανάρμοστη» την συμπεριφορά του υπαλλήλου, και επί τόπου «ο άρχοντας, ο αρχηγός, το κεφάλαιο» -όπως χαρακτηρίζει ο Ν. Γουρλάς τον μεγαλομάνατζερ- διατάζει να σταματήσει η επιβίβαση των επιβατών πάει στον εργαζόμενο του ζητάει την κάρτα και το σακάκι που φορούσε με τα λογότυπο της εταιρείας και τον απολύει επί τόπου!!!! Πρόκειται για απόλυτη φασιστική συμπεριφορά όπως τόνισε ο ταξικός συνδικαλιστής.

Ο Ν. Γουρλάς, αναφέρθηκε στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής», όπως άλλωστε σε όλους τους εργασιακούς χώρους, και εκτίμησε ότι «θα έρθει ο καιρός που θα λογοδοτήσει ο κ. Ευστρατιάδης, που δεν είναι προσωπικό του το θέμα, αλλά σ’ αυτό που εκφράζει ο κ. Ευστρατιάδης, την τάξη του τον κόσμο του κεφαλαίου».

«Σύντομα οι εργαζόμενοι κάτω απ’ αυτή την κατάσταση θα δυναμώσουν τους αγώνες τους, θα βρεθούν οι τρόποι, θα έρθει η στιγμή που θα ειπωθεί ένα μεγάλο “δεν πάει άλλο”, θα διαμορφωθούν όροι τέτοιοι, και αυτή η φασιστική συμπεριφορά θα εξαφανιστεί, θα την τσακίσουν οι αγώνες των εργαζομένων», κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας.

Πηγή:tsak-giorgis.blogspot.gr

Μία απάντηση στο “Εχει καταργηθεί το εργατικό δίκαιο και στην θέση του υπάρχει το δίκαιο του μάνατζερ και του εργοδότη. – Απολύθηκε και για μια γουλιά νερό (Βίντεο)”

  1. το κοπροσκυλιασμα και η παρακμη δινει τη θεση της στην παλαι ποτε καλυτερη αεροπορικη εταιρια του κοσμου
    αν αυτο ειναι φασισμος τοτε προοδος τι ειναι?
    να ξαναμετατρεψουμε την καλυτερη αεροπορικη εταιρια στα σκατα που ητανε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *