Η Ντόρα και ο ρόλος της

Μας προέκυψε σήμερα και αρχηγός πολιτικού κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος και σύμφωνα με την αρχηγό του φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος: Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών.

Σε εποχές πολιτικής κρίσης έχουν πιθανότητες να σταθούν νέα κόμματα που έχουν φρέσκιες ιδέες και ένα καινοτόμο λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως τι πολιτικό λόγο αρθρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη; Πέρα απ’ τις κοινοτυπίες που είπε -οι βασικές αρχές του κόμματος της είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων.- όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε ξανακούσει από τον Στέφανο Μάνο τότε που ίδρυε το αλήστου μνήμης κόμμα του «Ταύροι». Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πραγματικό αναρωτιόμαστε αν την ομιλία της την έγραψε ο ανεξάρτητος σήμερα ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης που τώρα στελεχώνει το κόμμα της και ήταν ο ίδιος που έγραψε και την ιδρυτική διακήρυξη των «Ταύρων».

Αυτό που προκύπτει από αυτή την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη είναι ότι το  κόμμα της δεν θα είναι απλώς ακραία νεοφιλελεύθερο, φιλο-ατλαντικό και φιλο-ΔΝΤ αλλά και ότι θα παπαγαλίζει την αμερικανική προπαγάνδα των μυστικών –ή φανερών- υπηρεσιών της Αμερικής.
Και τι πολιτικό χώρο θα καλύψει αυτό το κόμμα; Το πολιτικό του στίγμα, δήλωσε η Μπακογιάννη, τοποθετείται στο Κέντρο, ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δηλαδή, ένα χώρο αυτή τη στιγμή ανύπαρκτο, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάει τόσο δεξιά που μπροστά του ο Σαμαράς και η παρέα του φαντάζουν… σοσιαλδημοκράτες.

Από κει και πέρα είναι φανερό ότι η Ντόρα θα κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει εμπόδια στον μισητό της αντίπαλο Σαμαρά, προς μεγάλη ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ. (Δεν είναι τυχαίο η μεγάλη προβολή που έχει από το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι Mega. Το βράδυ θα δώσει εκεί την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά την ίδρυση του κόμματος της, και αύριο είναι καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή του Πρετεντέρη).

Η πλάκα είναι ότι δεν αποκλείετε να επιβεβαιωθούν οι φήμες που μιλούν ότι την Μπακογιάννη θα την δούμε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση Παπανδρέου και μάλιστα να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών!!! (Καλά τι κλάμα έχει να ρίξει, σε μια τέτοια περίπτωση, το άλλο συναιτεράκι του ΓΑΠ, ο Καρατζαφέρης, δεν λέγετε).
Οσοι επικαλούνται ένα τέτοιο ενδεχόμενο το βασίζουν ότι το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του θέλει πλατιές συμμαχίες των αστικών δυνάμεων και ότι η Ντόρα έχει δώσει … δείγματα γραφής. (ψήφισε το Μνημόνιο, ενώ βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει –σύμφωνα με τους αστούς πολιτικούς αναλυτές- τις εντυπώσεις έναντι της Ν.Δ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τατούλης στην Πελοπόννησο και Σγουρός στον δεύτερο γύρο στην Αττική, στηρίχτηκαν εμμέσως αλλά σαφώς από την Ντόρα, ενώ στην Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης στηρίχτηκε επισήμως με δημόσιες δηλώσεις πριν και μετά την εκλογή του).

Παραλειπόμενο: Γιατί ποτέ δεν δόθηκαν εξηγήσεις από την νεόκοπη αρχηγό κόμματος στην φυλλάδα του Τριανταφυλλόπουλου όταν πριν από μήνες άφηνε σαφής υπαινιγμούς ότι ο άντρας της, Ισίδωρος Κούβελος, πλούτισε, εκμεταλλευόμενος την θέση που είχε η γυναίκα του σε κυβερνητικές καρέκλες της Ν.Δ;
Οπως και να το κάνουμε είναι προκλητικό να διαβάζεις ότι κάποιος που δήλωνε εισόδημα 1346 ευρώ το 2002 έφτασε στο 1.143.860 το 2006 ενώ το 2008 παρουσιάζει εισοδήματα ύψους 990.583 ευρώ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *