Κυοφορείται ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός εγκληματικός πόλεμος (Βίντεο)

248EE2BD67973B28A46307355801B82CΤου Γ. Γ.

Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους
Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα.
Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους
καθώς ο γιος από την μάνα
έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά
ο πόλεμός τους σκοτώνει
ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους.

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Με ειρωνικά σχόλια από αξιωματούχους και τον τύπο του Συριακού καθεστώτος έγινε δεκτή η δήλωση του Ομπάμα η οποία τόνιζε ότι την τελική απόφαση για τον χρόνο της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία θα την λάβει το Κογκρέσο που θα συνεδριάσει στις 9 Σεπτέμβρη.

Ασχετα από όσα ακούμε να μας παρουσιάζει το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Mega, τρεις κατά την άποψη μας είναι οι βασικοί λόγοι που υπήρξε αυτή η αναδίπλωση του Ομπάμα.
Πρώτον οι σημαντικές αντιδράσεις ακόμα και από κυβερνήσεις χωρών συμμάχων των ΗΠΑ, δεύτερο, οι παγκόσμιες αντιδράσεις εναντίον κ’ αυτού του «ανθρωπιστικού πολέμου» αφού οι δικαιολογίες για την έναρξη του δεν πείθουν παρά ελάχιστους. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα χημικά όπλα της Συρίας που επικαλείται ο Ομπάμα έχουν, πιθανόν, τόση αλήθεια όσο τα πυρηνικά του Σαντάμ Χουσεϊν που επικαλούταν ο Μπους για να επιτεθεί στο Ιράκ.

Και τρίτον ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να κάνει με έναν εύκολο αντίπαλο και μια σύρραξη μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Πέρα από την σθεναρή υποστήριξη της Ρωσίας που έχει η Συρία διαθέτει έναν πλήρη εξοπλισμένο και ετοιμοπόλεμο στρατό –για χρόνια δίνει μάχες με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες-.

Εκτός των άλλων διαθέτει 325 ετοιμοπόλεμα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ δημοσιεύματα φέρουν δεκάδες Σύριους πιλότους διατεθειμένους να γίνουν «μάρτυρες», καμικάζι δηλαδή που θα πέσουν με τα αεροσκάφη τους πάνω σε αμερικάνικα πλοία, στα πρότυπα των Γιαπωνέζων καμικάζι αυτοκτονίας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Είναι καθαρό δηλαδή ότι μια τέτοια σύρραξη μπορεί να βάλει φωτιά σε όλες της χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις» στον Ομπάμα.

Στην τελική πάντως έχουμε στα σκαριά έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ένα κυοφορούμενο καπιταλιστικό έγκλημα με θύμα τους λαούς που θα πληρώσουν με το αίμα τους, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούυς.

Πηγή:tsak-giorgis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *