Εκδήλωση της νΚΑ. Τα καθήκοντα μετά τις εκλογές

Η κρίση ανήκει στο σύστημα, το μέλλον σε εμάς.

Νέοι και νέες,

Οι εκλογές πέρασαν αλλά οι αγώνες μας είναι μπροστά.

Ακόμα και αν τα δύο κόμματα εξουσίας πανηγυρίζουν, το μεγαλύτερο μήνυμα που δόθηκε στις κάλπες ήταν η οργή και η αποδοκιμασία απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Απέναντι στο μνημόνιο και τη σύγχρονη δικτατορία κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ αλλά και συνολικά την αντεργατική πολιτική που ασκείται εδώ και χρόνια. Εμφανίστηκε ακόμα μια στροφή και μια νέα ελπίδα προς την Αριστερά. Ειδικά για την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το θεαματικό εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια πνοή ανατρεπτική που φανερώνει μια αγωνία για μια νέα, νικηφόρα και επαναστατική προοπτική.

Γνωρίζουμε πως η επόμενη μέρα από τις εκλογές θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Από την πρώτη μέρα ο πρωθυπουργός απέκρυψε την προφανή κοινωνική απονομιμοποίηση της πολιτικής του προμηνύοντας νέα σκληρά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία. Η επίσκεψη της διεθνούς ληστρικής συμμορίας της τρόικα και η συζήτηση για το νέο μνημόνιο και την αντιδραστική αναδιάρθρωση του επαχθούς χρέους δείχνουν ότι μας προετοιμάζουν για ακόμα χειρότερες μέρες. Για ένα πρωτοφανή κοινωνικό μεσαίωνα. Αυτόν που βιώνουν ήδη τεράστια κομμάτια της κοινωνίας και της γενιάς μας. Μια ζωή μέσα στην ανεργία, την ελαστική εργασία και τους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα. Με μια εκπαίδευση βαθιά ταξική και επιχειρηματική, που θέλει τον καθένα μόνο του να συλλέγει δεξιότητες και να βγαίνει αναλώσιμος εργαζόμενος, σε σχολεία και πανεπιστήμια κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις. Μέσα σε ένα καθεστώς συνεχούς τρομοκράτησης, όπου όποιον αμφισβητεί το μονόδρομο της αγοράς τον περιμένει η καταστολή και ο κρατικός αυταρχισμός ενώ κάθε μορφή αγώνα θεωρείται παράνομη.

Όμως εμείς δεν θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή είναι δεδομένη. Αρνούμαστε να δεχτούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό σαν τη μόνη εναλλακτική. Χωρίς φόβο, δεχόμαστε να μπούμε σε μια μακροχρόνια μάχη έχοντας απέναντί μας ολόκληρο το μπλοκ της εξουσίας και τις ίδιες μας τις ανάγκες σαν στόχο. Είναι ο καιρός για ένα νέο γύρο αγώνων για την ανατροπή της κοινωνικής και πολιτικής χούντας ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ. Η νέα γενιά να είναι στην πρώτη γραμμή, πρωταγωνιστής και πυροδότης ευρύτερων αναμετρήσεων μαζί με το σύνολο της εργατικής τάξης. Κανένας νέος μόνος του, στο σχολείο, στη σχολή, στην δουλειά, στην ανεργία. Όλοι μαζί να φτιάξουμε τους θεσμούς πάλης και αλληλεγγύης, από τα κάτω και δημοκρατικά. Σε σωματεία και σε επιτροπές αγώνα για την εργατική νεολαία σε σύγκρουση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σε συνελεύσεις και συντονιστικά του μαχητικού φοιτητικού κινήματος. Στα σχολεία με μόνιμες και δημοκρατικές δομές συνελέυσεων και αγώνα. Σε κάθε γειτονιά να φτιάξουμε εστίες συλλογικότητας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Αυτό είναι το σημαντικότερο καθήκον για τη γενιά μας. Γιατί ή θα το αναλάβουμε και θα κερδίσουμε όλοι μαζί έναν ολόκληρο κόσμο ή ο καθένας μόνος του θα βουλιάξει ο καθένας μέσα στην προσωπική του απελπισία. Η Αριστερά, σε μια τέτοια εποχή, που η καπιταλιστική κρίση οδηγεί στο πιο βαθύ σκοτάδι την ανθρωπότητα, μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει οράματα για μια άλλη κοινωνία. Όσο όμως παραμένει φοβισμένη, ηττημένη και διαχειριστική, ανίκανη και απρόθυμη για ριζοσπαστικές, επαναστατικές θέσεις και μορφές πάλης και αδυνατεί να διαμορφώσει ένα πλατύ πολιτικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας γίνεται τελικά σανίδα σωτηρίας αυτού του συστήματος.

Απευθύνουμε σε όλους τους αγωνιστές του νεολαιίστικου κινήματος και τις δυνάμεις της αριστεράς και του αγώνας κάλεσμα συστράτευσης και πάλης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Τους καλούμε να συμμετέχουν και να παρέμβουν στην:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ομιλητές: Α. Χάγιος, Γ. Σκινδήλιας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 7.00 ΝΟΜΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *