Αθώοι οι Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρης – Δήλωση Σ. Μιχαήλ και αποσπάσματα από την απολογία του(Βίντεο)

2ce6279a027fd229082029950a851b61_XLΎστερα από δυο μέρες ακροαματικής διαδικασίας το μονομελές πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Γενικού Γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και τον  πρώην πρύτανη του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη, ύστερα από την προσπάθεια των κρατικών μηχανισμών και της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής να ποινικοποιήσουν την Αντιφασιστική Δράση και την Ελευθερία της έκφρασης στην κοινωνία και το Πανεπιστήμιο.

Να τονίσουμε πως η εισαγγελία Αθηνών ύστερα από μηνυτήρια αναφορά των μελών και στελεχών της  Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρου και Θ.Σκορδέλη  ενάντια σε πλήθος  πολιτικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, παρέπεμψε σε δίκη το Σάββα Μιχαήλ για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», επειδή  ανακοίνωση του ΕΕΚ κατονόμαζε τα εγκλήματα  της Χρυσής Αυγής   και την αποκαλούσε Ναζιστική Οργάνωση, το δε πρύτανη επειδή το  Indymedia  αναδημοσίευσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Στην απολογία του ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και χαίρεται που το Indymedia υπάρχει και που «εξέπεμπε από το ίδρυμά μας ως χώρος αντιπληροφόρησης» «παρότι στο παρελθόν δημοσίευσε και ανακοινώσεις που στρέφονταν εναντίων του.

Ο Σάββας Μιχαήλ στην εκτενή απολογία του μεταξύ άλλων τόνισε:

« Υπάρχει ένα κεντρικό παράδοξο και μια βασική αντίθεση στην παρούσα πολιτική δίκη. Η αντίθεση είναι η εξής: Οι πραγματικοί κατήγοροι να μετατρέπονται σε κατηγορούμενοι,-  που θα έπρεπε να καθίσουν εκεί που κάθομαι εγώ με τον σεβαστό κύριο πρύτανη – να παριστάνουν τον τιμητή και τον κατήγορο και να σεμνύνονται για την πίστη τους , όχι στις δημοκρατικές δάφνες αυτής της χώρας, αλλά στο Γ΄ Ράιχ , το οποίο επέβαλε την τυραννία για πολλά χρόνια και εξόντωσε ολόκληρους πληθυσμούς» καθώς και πώς:

«Για πρώτη φορά από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μετά τη μήνυση πληρωμένων φασιστών και Ναζιστών, ένας αντιφασίστας και μάλιστα Εβραίος, κάθεται στο εδώλιο, μαζί με έναν διανοούμενου, με  έναν πρύτανη , με έναν πανεπιστημιακό άνθρωπο, με σκοπό να διαρύξουν όλο τον ιστό των λαϊκών ελευθεριών να επιτεθούν  κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουμε» .  Για να καταλήξει:

«Βρισκόμαστε εδώ για τις ιδέες μας που είναι ασυμβίβαστες  με τη βάρβαρη τάξη πραγμάτων στην οποία ζούμε. Το ερώτημα που περιμένει ο κόσμος – όχι μόνο εδώ αλλά και διεθνώς,  είναι πιο μήνυμα θα στείλει τελικά αυτή η δίκη στο τέλος. Ότι και να γίνει εμείς θεωρούμε τον εαυτό μας δικαιωμένο, γιατί είπαμε την αλήθεια. Και η αλήθεια λέει το εξής:

Ότι το φαινόμενο της αναβίωσης του φασισμού, του αντισημιτισμού, του  ρατσισμού και του φασισμού, απειλεί ξανά την ανθρωπότητα κάτω από το βάρος αυτής της αξεπέραστης κρίσης. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα συνεχίσει να υπάρχει το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο.

Η θέση αρχών της Χρυσής  αυγής, είναι σκότωσε τον Εβραίο μέσα σου για να μπορείς να τον εξαφανίσεις τελείως. Για αυτούς  υπάρχουν ψυχικά και σωματικά Εβραίοι. Εγώ ανήκω και στις δύο κατηγορίες . Αλλά κι ένας Πακιστανός, ένας μουσουλμάνος, ένας Αφγανός που δεν έχει δει Εβραίο στη ζωή του, είναι για αυτούς, ψυχικά Εβραίος και θα πρέπει να φύγει από τη μέση.

Το δίλλημα που μπαίνει- μπροστά σ΄ αυτή τη βάρβαρη κρίση – δεν είναι αν θα πάμε μπροστά με έναν ανθρώπινο καπιταλισμό, με ένα κράτος δικαίου. Δεν είναι καν το κλασικό ερώτημα:

Καπιταλισμός ή Σοσιαλισμός.

Το ζήτημα που μπαίνει αυτή τη στιγμή και το μήνυμα που περιμένουμε είναι:

Ή εξαφάνιση καθολική του ανθρώπου από τον άνθρωπο ή καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση που για το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα δεν είναι άλλος παρά,  ο Πανανθρώπινος και Ελευθεριακός  Κομμουνισμός»       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *