Κανένα νήπιο και προνήπιο έξω απ΄το νηπιαγωγείο – Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς δουλεια

νηπιοΠροβλήματα που χρονίζουν βaσανίζουν τα νηπιαγωγεία, τις νηπιαγωγούς και τους γονείς των νηπίων.
•Εκατοντάδες προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός σχολείου, εξ  αιτίας της άρνησης της διοίκησης να δημιουργήσει νέα νηπιαγωγεία και να διορίσει περισσότερες νηπιαγωγούς.

•Η υποχρηματοδότηση των σχολείων κι η έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέσων για τη λειτουργία τους, έχει σα στόχο και αποτέλεσμα, την τσέπη των γονιών.
•Τα τμήματα «πηγμένα» σε μαθητές, χωρίς προσωπικό ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης.

Δε μας έφταναν όμως όλα αυτά, ήρθαν κι οι νέες εντολές του περιβόητου «survey». Του συστήματος που χρησιμοποιούν τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης σαν άλλοθι. Εντολές που είναι στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων εκπαιδευτικών.

«Δε θα γίνουν εγγραφές, αν δεν οριστικοποιηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών λόγω της κινητηκότητας». Δηλαδή ; Δηλαδή … επιχείρηση αντιστροφής κάθε λογικής σειράς των πραγμάτων : Παλιά βλέπαμε τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου και λέγαμε : άρα γίνονται τόσα τμήματα και χρειάζονται τόσοι εκπαιδευτικοί. Τώρα θα έχουμε όπως φαίνεται σχολεία, όπου πρώτα θα μάθουμε τον αριθμό των εκπαιδευτικών κι ύστερα πόσοι μαθητές χωράνε. Κι οι υπόλοιποι μαθητές ; Στα νηπιαγωγεία η κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές πως το εννοεί : «Έξω. Δε χωράνε».

Αυτό όμως το σενάριο επιβεβαιώνει τους φόβους μας, για τον αριθμό των συναδέλφων που θα μείνουν στα σχολεία. Σχεδιάζουν νηπιαγωγεία με βάση την οργανικότητα (που τόσα χρόνια την έχουν περιορισμένη με καθησυχαστικές υποσχέσεις ) κι όχι με βάση τις ανάγκες του σχολείου, των γονιών και της γειτονιάς. Κάνουν αυτό που προειδοποιήσαμε ότι θα κάνουν με βάση τις εντολές των αφεντικών τους.

Η νηπιαγωγός κι ο κάθε εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υιοθετήσει τη λογική της «επιλογής» ή της «ευκαιρίας». Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι δικαίωμα όλων των παιδιών.

  ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *