Οταν απουσιάζει ένας Καψής, ένας Παπαχελάς …

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τις κινητοποιήσεις των φοιτητών σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης. (Δέστε το βίντεο που παραθέτουμε με εικόνες από το Λονδίνο και πόλεις της Ιταλίας).
Εκτός των άλλων μορφών αγώνα οι Ιταλοί φοιτητές κατέλαβαν Πίζα και Κολοσσαίο, κρεμώντας πανό στο οποίο διατράνωναν τα αιτήματα τους.

Ετσι, από περιέργεια ζητήσαμε από γνωστό μας, που γνωρίζει Ιταλικά να κάνει ένα σερφάρισμα στα έντυπα αυτής της χώρας και να μας πει πώς σχολίασαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι το γεγονός. Κι αυτό γιατί όλοι θυμόμαστε τι είχε ακουστεί και γραφτεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σε μας όταν μέλη του ΚΚΕ είχαν αναρτήσει ένα πανό στην Ακρόπολη.

Το συμπέρασμα που βγάλαμε από τα όσα μας μετέφερε ο φίλος ιταλομαθείς; Ότι οι δημοσιογράφοι της Ιταλίας δεν έχουν την παιδεία ενός Μανόλη Καψή, την διορατικότητα ανάλυσης που διαθέτει ένας Γιάννης Πρετεντέρης, την ευρύτητα πνεύματος ενός Alexi Παπαχελά.
Μα είναι δυνατόν οι φοιτητές να «βεβηλώνουν μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού» να «διασύρουν την χώρα στα πέρατα του κόσμου», να «δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό της χώρας», και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι να μην αντιλαμβάνονται τίποτα; 

Επειγόντως ο Μπερλουσκόνι πρέπει να καλέσει στην χώρα του τον δικό μας Γ. Φλέσσα που προΐσταται της εταιρίας Civitas να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στους δημοσιογράφους της χώρας του, για να αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα όπως αντιμετώπισαν οι «δικοί» μας δημοσιογράφοι την έλευση στην χώρα μας του ΔΝΤ.

3 απαντήσεις στο “Οταν απουσιάζει ένας Καψής, ένας Παπαχελάς …”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *