Ποσοστώσεις (μισαλλοδοξίας) στα Λύκεια

thriskeftikaΑ.Ψ.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Μαρία Ρεπούση που τόλμησε να αμφισβητήσει τον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο ελληνικό Λύκειο. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη θέση που είχε διατυπώσει από τον Ιούλιο ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα μαθαίνουν για τις άλλες θρησκείες «σε ποσοστό όχι άνω του 10% επί της συνολικής διαπραγματευόμενης ύλης κάθε θεματικής ενότητας».

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και γι’ αυτό το μηδαμινό ποσοστό, ο υφυπουργός αισθανόταν υποχρεωμένος να απολογείται απέναντι στις ακραίες φοβικές κραυγές που ανέλαβαν να υπερασπιστούν την Ορθοδοξία, με το λυσσαλέο μίσος τους να ξεχειλίζει από τις εφημερίδες και τα φασιστικά ιστολόγια, εναντίον όσων τολμούν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη.

Ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωνε, λοιπόν, ότι ο ανορθόδοξος τρόπος ενημέρωσης των παιδιών για τις άλλες θρησκείες από το διαδίκτυο επιβάλλει την (λιγοστή) ενημέρωσή τους και από τους θεολόγους. Προσέθετε δε ότι αυτή η «ενημέρωση» γίνεται εδώ και χρόνια. Και έχει δίκιο. Διότι πάντοτε η κατήχηση των παιδιών στην Ορθοδοξία προϋπέθετε την καταγγελία των αλλοπίστων και την υποτίμηση των άλλων χριστιανικών δογμάτων. Και βέβαια παρόμοιες αρνητικές αναφορές στις θρησκείες των «άλλων» ουδέποτε έλειψαν από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το επόμενο βήμα θα είναι να καίγονται στην πυρά οι υπέρμαχοι του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ανεξιθρησκίας, σύμφωνα με τις επιταγές της προσφιλούς στον πρωθυπουργό εφημερίδας «Δημοκρατία».

Το μισαλλόδοξο ρατσιστικό μένος του χθεσινού πρωτοσέλιδου της φυλλάδας αυτής είναι όπως αποδεικνύεται το προτεινόμενο όραμα για τον μικρό μαθητή του σχολείου. Τόσες πολλές ώρες διδασκαλίας στα σχολεία για τη χριστιανική πίστη και τις αξίες της, τελικά, δεν βοήθησαν τους φανατικούς της υπέρμαχους που έχουν βγει με τα χαντζάρια να «σφάξουν» όποιον διαφωνεί. Κακόμοιρε Χριστούλη, σε ποιανών τα χέρια έχει πέσει η περί αγάπης διδασκαλία σου!

Παραλειπόμενο της όψιμης ταλιμπανοποίησης αποτελεί και το πρόσφατο αίτημα του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Κωσταντίνου Γιοβανόπουλου να τοποθετηθεί εικονοστάσι στη Βουλή για να προσεύχονται οι βουλευτές. Αντε μπράβο, και να ετοιμάζονται οι βουλευτίνες για τις μπούργκες, διότι αρκετά αφέθηκαν στα μοντελάκια, κι όσο για τους μαθητές, μια ποδιά και το πηλήκιο με την κουκουβάγια είναι το ζοφερό μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι θεματοφύλακες του Τέταρτου Ελληνικού Πολιτισμού.

Πίσω από τη νέα αυτή σταυροφορία των εθνικοφρόνων δύσκολα κρύβεται η πολιτική σκοπιμότητα κυβερνητικών στελεχών να συναγωνιστούν σε κραυγές μισαλλοδοξίας τους γνήσιους εκπροσώπους του νεοελληνικού ρατσισμού, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, και ενδεχομένως να προετοιμάσουν το έδαφος για μια πολιτική συνεργασία μαζί τους.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 7-8.9.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *