Σωστές διαπιστώσεις

Σωστές επισημάνσεις κάνει ο Β. Μουλόπουλος πρώην διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος της εφημερίδας «Βήμα» και νυν βουλευτής του Σύριζα όταν καλείται να σχολιάσει την κρίση που υπάρχει στον αστικό τύπο.

Συγκεκριμένα ο Β. Μουλόπουλος μιλώντας στους συντελεστές της ιστοσελίδας TVXS , χαρακτηρίζει αναμενόμενα γεγονότα όσα συμβαίνουν σήμερα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κρίση τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο προϋπήρξε της οικονομικής κρίσης, απλώς όταν συναντήθηκαν η “φούσκα” έσκασε. Κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην απαξίωση του προϊόντος η οποία σημειωνόταν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα ΜΜΕ έπαψαν να είναι φορείς ενημέρωσης και ιδεών, δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να είναι, και μετατράπηκαν σε φορείς συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή. Αντί να πουλάνε ενημέρωση (η οποία εν μέρει είναι εμπόρευμα), πουλούσαν ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση, και αντί να αποτελούν πεδίο πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αναδείχθηκαν σε πεδίο διαπλοκής. Αυτή η απαξίωση άφησε τα ΜΜΕ χωρίς αγοραστές».

4 απαντήσεις στο “Σωστές διαπιστώσεις”

 1. Κάνεις λάθος.

  Ο Ριζοσπάστης ποτέ δεν έβαλε δωράκια και CD ούτε κουπονάκια για να πουλησει φύλλα αλλά δεν έπεσε η κυκλοφορία του και παραμένει σταθερή αξία και θα παραμένει παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί.

 2. Τις επιθυμίες του για πραγματικότητα, νομίζω, παίρνει ο Μουλόπουλος. Αν ήταν έτσι όπως τα λέει,
  1ον) γιατί ο ίδιος δούλευε σε αυτό το έντυπο της διαπλοκής;
  2ον) θα είχαν κλείσει και όλα τα κανάλια της τηλεόρασης.

  Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κρίση του έντυπου γενικά, στην εποχή της τζάμπα ενημέρωσης από το ίντερνετ. That's all.

 3. ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ :
  1. ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ TV ΣΤΙΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ΛΑΙ ΣΤΙΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ" (Sic!)
  2. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΟΤΕ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΤΑ ΝΕΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ).
  ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ (απο το internet και τις αριστερές εφημερίδες) ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΠ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *