«Τα συνδικάτα πρέπει να στηρίζονται στα μέλη τους»

Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τη ΔΕΗ εξέδωσε η «Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ».

Σε αυτή σημειώνεται:

«Η χρηματοδότηση ξεκίνησε το 1999 όταν άρχισε και η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τη συμφωνία της διοίκησης και της πλειοψηφίας στη ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η χρηματοδότηση θεσμοθετήθηκε μέσα από τις ΣΣΕ. Η τακτική αυτή έχει ακολουθηθεί σε όλες τις ΔΕΚΟ με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε μια. Στόχος να ενσωματώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με την πολιτική τους, να συντηρήσουν την εργατική αριστοκρατία, να εγκλωβίσουν γενικότερα τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Το ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, από την πρώτη στιγμή, καταγγείλαμε αυτή την τακτική (με ανακοινώσεις και άρθρα στο περιοδικό της ΓΕΝΟΠ), δεν ψηφίσαμε καμιά απόφαση και βεβαίως ούτε αυτή που αφορά τη σύναψη του δανείου, διαφωνήσαμε με την ίδρυση του ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων) και δε συμμετέχουμε στη διοίκησή του.

Θεωρούμε ότι τα συνδικάτα πρέπει να στηρίζονται και οικονομικά στα μέλη τους. Αυτό κάνουν όλα τα συνδικάτα όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Την ίδια στάση κρατούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκεί όπου είναι μειοψηφία.

Η επιλογή σήμερα ορισμένων δυνάμεων να φέρουν στην επιφάνεια το ζήτημα του δανείου δεν έχει να κάνει με το ενδιαφέρον τους για το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ψεύτικο το ενδιαφέρον της ΝΔ, αλλά και του κόμματος της κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Οι ΣΣΕ που προβλέπουν όλα αυτά, φέρνουν τις υπογραφές των στελεχών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, αλλά και των υπουργών τους.

Στόχος τους είναι να δυσφημίσουν την πάλη του ταξικού κινήματος, να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους για να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και συνολικά της Ενέργειας, που μαζί επεξεργάζονται ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, το ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ λέει καθαρά: Καμιά χρηματοδότηση από τη διοίκηση έμμεση ή άμεση, κατάργηση του ΟΚΔΕ και κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση συναίνεσης που κρατεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στα σχέδια του κεφαλαίου και που επιβράβευση αυτής τους της στάσης είναι η οικονομική ενίσχυση.

Οι εργαζόμενοι μπορούν σε συστράτευση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, να ανοίξει ο δρόμος για πολιτική που να υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *