Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών

Οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εφοπλιστών για να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που στήθηκε –ειδικά στην Κρήτη- με εμπνευστή και οργανωτή τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καχριμάκη- φαίνεται ότι πέφτει στο κενό.

Αν και η πλειοψηφία της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας περιόριζε τα αιτήματα στην υπογραφή σύμβασης και μάλιστα με χαμηλές αυξήσεις, κάτω από την πίεση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΣΟΝ –ελέγχονται από το ΚΚΕ και είναι η ραχοκοκαλιά των κινητοποιήσεων- το πλαίσιο του αγώνα έχει διευρυνθεί με το σύνολο των ναυτεργατικών αιτημάτων, ασφαλιστικών και εργασιακών.

Στην τριμερή συνάντηση που έγινε σήμερα η αδιάλλακτη στάση των εφοπλιστών, οδήγησε την ΠΝΟ να κηρύξει νέα 48ωρη απεργία αδιαφορώντας για τις απειλές που είχε εκτοξεύσει εναντίον τους λίγη ώρα νωρίτερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, που φερόμενος σαν κολαούζος των εφοπλιστών, είχε ισχυριστεί ότι «η κυβέρνηση έχει την δύναμη να αναλάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».
Το αν η κυβέρνηση προχωρήσει στις πολιτική επιστράτευση των απεργών. Με ότι αυτό σημαίνει, θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *