Στριμώχτηκε η κυβέρνηση από το κίνημα κατά των διοδίων

Στριμωγμένη η κυβέρνηση από την μαζική απειθαρχία των οδηγών να μην πληρώνουν διόδια κάνει την ανάγκη φιλοτιμία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν κάποιες αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια με τους μεγαλοκατασκευαστές. Δεν μιλάει πια για ποινικά μέτρα σε όσους αρνούνται να καταβάλλουν τα υπέρογκα διόδια για να θησαυρίζουν Μπόμπολας και σία, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανακοστολόγηση στα διόδια. Ας δούμε τον χαρακτηριστικό διάλογο που υπήρξε σήμερα στην συνάντηση των πολιτικών συντακτών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Δημοσιογράφος: Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ολοένα και διογκούμενης διαμαρτυρίας για τα διόδια; Θα προχωρήσει σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σ’ αυτές των Αφιδνών και της Ελευσίνας που πρόκειται για διόδια εντός του ίδιου νομού; Θα προχωρήσει, δηλαδή, σε αναθεώρηση των συμβάσεων; Γιατί εδώ βλέπουμε και αναθεωρούνται συμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους, πάνε κεκτημένα 40-50 χρόνων. Επομένως, συμβάσεις ενός έτους, δηλαδή οι συμβάσεις Σουφλιά θα αναθεωρηθούν; Θα υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση τουλάχιστον για τους μετακινούμενους εντός νομού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΄Οπου μπορούν να υπάρξουν μέθοδοι, με βάση τις οποίες θα ελαφρυνθεί ο ΄Ελληνας πολίτης και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, το θέμα αυτό είναι προς εξέταση. Από εκεί και πέρα όμως, είναι συμβάσεις οι οποίες έχουν συγκεκριμένους όρους, έχουν συγκεκριμένες νομικές δεσμεύσεις. Συνεπώς, δεν είναι μια απλή περίπτωση.

Τι προκύπτει από τα παραπάνω; Ότι μερικές ακόμα μαζικές παρεμβάσεις με άνοιγμα διοδίων και θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να μειώσει κάπως τα χαράτσια των διοδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *