Προβλέπουν οδομαχίες

Όταν ακούς σήμερα την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη να παραδέχεται ότι: «Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» και όταν διαβάζεις ότι ακόμα και τα παραποιημένα στοιχεία της Κομισιόν μιλούν ότι το 2011 θα είναι χωρίς δουλειά 750.000 Ελληνες (προβλέπουν ότι η ανεργία θα φτάσει στο 15,2% ενώ στην πραγματικότητα θα έχει ξεπεράσει το 25%) καταλαβαίνεις πολύ καλά γιατί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί παίρνουν τα μέτρα τους μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική έκρηξη.

Ηδη δημοσιεύματα του αστικού τύπου το παραδέχονται και ξέρουν ότι τα βαρίδια της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής εργατοπατερίας όσο και τον συνδικαλιστών που έχουν σαν ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν το λαϊκό ξεσήκωμα. Και σ’ αυτό το ενδεχόμενο το αστικό πολιτικό προσωπικό και οι μηχανισμοί τους ετοιμάζονται.

Μας το είπε και ένα χθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που το τιτλοφορεί «Οδομαχίες»:

«Από ειδική εκπαίδευση για να αντεπεξέρχονται σε οδομαχίες περνούν τις τελευταίες εβδομάδες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας! Παρόμοια εκπαίδευση γινόταν ως έναν βαθμό ήδη στα ΜΑΤ, αλλά εσχάτως δίνεται μεγαλύτερη προσοχή και διδάσκονται προχωρημένες τεχνικές, βγαλμένες από την εμπειρία κρατών της Δυτικής Ευρώπης – και όχι μόνο. Ο φόβος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι διπλός, καθώς εκτιμάται ότι το κλίμα στην πρωτεύουσα είναι εκρηκτικό, εξαιτίας αφενός των λαθρομεταναστών, αφετέρου των κοινωνικών αντιδράσεων για την οικονομική κατάσταση. Ορισμένοι εκφράζουν την άποψη ότι ως την άνοιξη θα έχουμε ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις που θα φτάνουν στα όρια των εξεγέρσεων και των συρράξεων…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *