Ανήσυχοι γονείς: Καλή σχολική χρονιά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών!

guernicaΑνήσυχοι γονείς

Ξεκίνησε και φέτος η σχολική χρονιά με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Κάποιοι  διώχτηκαν με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας,  άλλοι δεν γνωρίζουν σε ποια περιοχή της χώρας και σε πόσα σχολειά θα δουλέψουν, ενώ οι αναπληρωτές θα μείνουν άνεργοι.

Βγάζουν «υπεράριθμους» τους καθηγητές γιατί βγάζουν «υπεράριθμα» τα παιδιά μας.

Μέσα στο καλοκαίρι καταργήθηκαν βασικοί τομείς και ειδικότητες στην επαγγελματική εκπαίδευση με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να πετιούνται έξω από το σχολείο ενώ ταυτόχρονα σπρώχνονται στην αγκαλιά ιδιωτικών ΙΕΚ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Η διαδικασία αποβολής των μαθητών από το δημόσιο σχολείο θα ενταθεί. Σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο, το «νέο Λύκειο», μετατρέπεται σε καθολικό εξεταστικό κέντρο, απαξιώνοντας τον ήδη υποβαθμισμένο μορφωτικό του ρόλο. Τα παιδιά μας θα μετατραπούν σε κυνηγούς βαθμών μέσα από ένα μηχανισμό συνεχών εξετάσεων. Για όσα παιδιά συνεχίσουν αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα φροντιστήρια, ακόμη περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια.

Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να λειτουργήσει φέτος τα σχολεία με δαπάνες μειωμένες κατά 60% ! Τα ολοήμερα δημοτικά, που τελικά θα λειτουργήσουν με ελλείψεις, απειλούνται με κλείσιμο ενώ θα συνεχίσουν  τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Και εμείς οι γονείς  τι κάνουμε;

Ζούμε καθημερινά στην ανασφάλεια. Αρκετοί είμαστε στην ανεργία και άλλοι με την απειλή της απόλυσης, αντιμέτωποι με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τη διάλυση της υγείας και των κοινωνικών παροχών, με τα χαράτσια και τη φοροληστεία. Καθημερινά ματώνουμε για να ταϊζουμε το κεφάλαιο και τους τοκογλύφους.

Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ να καμώνεται ότι «νοιάζεται για το μαθητή». Καταλαβαίνουμε πια ότι δεν τους ενδιαφέρει η μόρφωση των παιδιών μας. Θα σπουδάζουν κυρίως όσοι έχουν χρήματα να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι θα αναγκάζονται να φύγουν από το Λύκειο, να γίνουν φτηνό και μισοκαταρτισμένο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών.

Κυβέρνηση και τρόικα κλέβουν τη ζωή μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι και άβουλοι απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της κοινωνίας, αντίθετα θα σώσουμε τα σχολειά μας, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά αγαθά. Αρκεί να σηκώσουμε το κεφάλι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αγωνιστούμε και τότε θα νικήσουμε !

«Ανήσυχοι Γονείς»
Πρωτοβουλία γονιών από τις περιοχές Π. Φαλήρου – Ν. Σμύρνης, ανήσυχοι με την άνοδο και την εξάπλωση του νεοναζισμού και την εισβολή του στα σχολεία.
mail επικοινωνίας:  anisixoigoneis@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *