Σκουπίδια: Deja vu

Οι δρόμοι της Αθήνας έχουν γεμίσει σκουπίδια, οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει προ πολλού, τα αυτοκίνητα παρασύρουν τα παρατημένα σκουπίδια και τα σκορπάνε στους δρόμους. Οι μέρες περνούν. Η ζέστη και η υγρασία επιβαρύνουν την κατάσταση. Η Αθήνα, αντί να θυμίζει Ευρώπη, θυμίζει Μέση Ανατολή.

Τις πταίει; Στα κανάλια τα πρωινάδικα και στα ραδιόφωνα τα παπαγαλάκια αναζητούν ενόχους και ζητούν κυρώσεις, εισαγγελείς, επιστρατεύσεις, παραδειγματική τιμωρία των «σκουπιδιαραίων» κάθε ειδικότητας. Και όμως όλα λειτουργούν «ρολόι». Οι εργαζόμενοι είναι στις θέσεις τους, τα σκουπίδια μαζεύονται και πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ, όπου και ξεφορτώνονται. Τι φταίει; Τι έχει αλλάξει;

Ο ΧΥΤΑ αποψιλώθηκε από προσωπικό καθώς, βάσει της οριζόντιας, προκρούστιας πολιτικής της κυβέρνησης, απολύθηκαν – τεχνικά δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους – όλοι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι και έμειναν οι μόνιμοι, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 10 και δουλεύουν διπλοβάρδιες, αλλά για να καλύψουν τα κενά θα έπρεπε να δουλεύουν για δέκα.

Πρόκειται για ένα deja vu του Καλλικράτη. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων και μονίμων, περικοπή λειτουργιών και πόρων (500 εκατομμύρια για φέτος). Το «σπάταλο κράτος» θα απομειωθεί και μαζί μ’ αυτό η αποκομιδή των σκουπιδιών, τα ΚΑΠΗ, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, όλες αυτές οι ανεπίτρεπτες πολυτέλειες.

Στο βάθος έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν το μάτι τα καλόπαιδα του outsourcing για να αναλάβουν ό,τι απ’ αυτά που αφήνει το κράτος είναι προσοδοφόρο. Τρανταχτό παράδειγμα η κίνηση Παπαγεωργόπουλου στη Θεσσαλονίκη προ διμήνου, όταν ανέθεσε την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία.

(Τα ΣΔΙΤ θα εισέλθουν και στην “αγορά αποκομιδής σκουπιδιών” δηλαδή, όπως είχαμε δει και σε παλιότερα άρθρα εδώ και εδώ)

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την “Αυγή“, από τα λίγα ΜΜΕ που αφιέρωσε λίγο χρόνο πέρα από μερικά μονόστηλα για το θέμα (αντίθετα, αν έχουμε απεργία των εργατών, τότε τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι “λαλίστατα”

0 απαντήσεις στο “Σκουπίδια: Deja vu”

 1. Για κανένα άλλο Δήμο δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση!
  Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία την προηγούμενη Πέμπτη (16/12/10) ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή την απόφαση της Κυβέρνησης!
  Αδίκως δηλαδή ταλαιπωρούνται εδώ και μήνες οι Θεσσαλονικείς!…
  Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες!
  Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εγκρίνει εντός της σήμερον το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγχρόνως καλώ τους Θεσσαλονικείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
  Video δήλωσης:

  http://www.youtube.com/watch?v=oyGutioYLr8
  http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *