Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες…

Δύο χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα όργανα της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ολόκληρος ο λαός μας βρίσκεται ενώπιον της κάννης του όπλου της ολιγαρχίας. Δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών στις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια δολοφονούνται ένα – ένα και με συνοπτικές διαδικασίες, αυτή τη φορά από τα πολιτικά όργανα του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ, και το ΔΝΤ.

Το Μνημόνιο και οι πολιτικές, που το υπαγορεύουν, δολοφονούν. Δεν είναι υπερβολή. Είναι δολοφονική η απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο πεδίο των μισθών και των συμβάσεων εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που είτε απολύονται, είτε εξαναγκάζονται σε μισθούς πείνας, σε απλήρωτη ή μειωμένη εργασία, ενώ το στοιχειώδες κόστος ζωής ανεβαίνει ταχύτατα και το κράτος αθετεί κρισιμότατες υποχρεώσεις του απέναντι στους πιο αδύνατους πολίτες.  Δολοφονείται το μέλλον της νεολαίας μας, με τις τεράστιες περικοπές πόρων στην εκπαίδευση, τη μετατροπή της σε υποχείριο των αγορών, την ανεργία και την ανυπαρξία διεξόδων που καραδοκούν. Και πώς αλλιώς παρά ως δολοφονική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης για σωρεία εξετάσεων και αναλωσίμων ζωτικής σημασίας για μεγάλη ομάδα σοβαρά ασθενών (π.χ. καρκινοπαθείς, διαβητικοί);

Η απάντηση του λαού στη δολοφονία του Αλέξη τρόμαξε την εξουσία κι έστειλε μήνυμα αντίστασης σε όλον τον κόσμο. Έτσι, στις 5 Μάη, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη δολοφονική προβοκάτσια της Marfin για να αναχαιτίσουν το ποτάμι που απειλούσε να τους σαρώσει. Μα ο λαός βράζει. Να κλιμακώσουμε τον ξεσηκωμό με δυναμικές απεργίες, συλλαλητήρια, αντίσταση παντού.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους της Ελλάδας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, στα συλλαλητήρια και την 3ωρη  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 11 πμ-2 μμ και 2-5 μμ, από ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12 μμ

·         ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

·         ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

·         ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

·         ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *