Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια

diadilosi-antifasistiki-Nikaia-Mat-astynomia-342x230Υπό την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν από τις μεγαλύτερες στη Νίκαια, ενώ πορεύτηκαν μαζί όλα τα κινήματα της Αριστεράς .

Χιλιάδες κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών» στη Νίκαια, στην αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια και στην οποία πήραν μέρος ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα. Η πορεία έγινε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής.
Η πορεία είχε έντονο παλμό και τα συνθήματα όπως «μπλόκο» στους φασίστες, δόνησαν την περιοχή. Η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες που έγιναν στη Νίκαια ενώ για πρώτη φορά πορεύτηκαν μαζί όλα τα κινήματα της Αριστεράς (και το ΚΚΕ).

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, ενώ ήταν πολύ καλά περιφρουρημένα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στα στενά της Νίκαιας θεωρήθηκε προκλητική από τους διαδηλωτές που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα, η αστυνομία φέρεται να είχε εντολές να μην επέμβει.

Πηγή:efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *