Εξαγριωμένα αφεντικά, εξαχρειωμένοι κυβερνητικοί «αρμόδιοι».

Η εργοδοτική ασυδοσία και καταπίεση έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα με κυβερνητική ανοχή και πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Τα περιστατικά καθημερινά. Το περιστατικό που μας έρχεται με e-mail αφορά απόλυση εργαζόμενου   στο ξενοδοχείο Athens Gate:

Στις 30 Νοέμβρη ο διευθυντής του ξενοδοχείου, κατόπιν εντολής της εργοδοσίας,  ανακοίνωσε σε σύντροφο ξενοδοχουπάλληλο ότι δε θα ανανεωθεί η σύμβασή του, δηλαδή ότι απολύεται. Χωρίς καμμία αφορμή και με πρόσχημα τη μείωση προσωπικού το αφεντικό της επιχείρησης Θεμιστοκλής Μουρούζης, παλιός Ρηγάς και υποστηρικτής/φίλος του Καμίνη, αποφάσισε την τελευταία μέρα της σύμβασης να αφήσει στο δρόμο έναν εργαζόμενο.
Ας σημειωθεί ότι το καθεστώς εργασίας στο ξενοδοχείο, όπως και στα περισσότερα, συνίσταται σε δίμηνες συμβάσεις.
Ήδη το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων έχει λάβει γνώση και επίκειται συνάντηση με την εργοδοσία με αίτημα την επαναπρόσληψη.
Κανένας εργαζόμενος έρμαιο στις διαθέσεις των αφεντικών.
Αλληλεγγύη!

Προκλητική στάση του αφεντικού του Athens Gate. Εμμένει στην απόλυση του συντρόφου
Kατόπιν προφορικής συμφωνίας με το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων, την προηγούμενη εβδομάδα, το αφεντικό του Athens Gate είχε υπαναχωρήσει, συμφωνώντας στην επαναπρόσληψη. Δυστυχώς όμως τον λόγο των αφεντικών δεν είναι να τον παίρνεις στα σοβαρά.
Μετά από τηλεφώνημα του εργαζομένου για να συνεννοηθεί ως προς το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας, ο διευθυντής του ξενοδοχείου του τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία και εκ μέρους της εργοδοσίας ο συγκεκριμένος θεωρείται  εκτός δυναμικού.
Το σωματείο ήρθε σε δεύτερη συνάντηση με το αφεντικό που απέβη άκαρπη. Φανερά εκνευρισμένος με την παρουσία του σωματείου διαμήνυσε ότι έχει πάρει τη δική του πολιτική απόφαση εν όψει κρίσης για τη διαχείριση του ξενοδοχείου, που συνοψίζεται στο εξής, όπως ο ίδιος δήλωσε ρητά:
“Δεν δίνω πια δουλειά σε ξένους”.

Παρόλο που το ξενοδοχείο ακόμα και το τελευταίο μήνα δουλεύει φουλ, οπότε δεν τίθεται καν το πρόσχημα της μείωσης των εσόδων ο κ. Θεμιστοκλής Μουροούζης πετάει στο δρόμο έναν εργαζόμενο και μάλιστα με ρατσιστικές αιτιάσεις. Είναι αυτονόητο ότι η εργοδοτική πρόκληση στο Athens Gate δε θα μείνει αναπάντητη.
Θα πάρει την συλλογική απάντηση που της αξίζει.Το σωματείο σύντομα θα προχωρήσει σε δράση και δυναμική παρέμβαση.
Αλληλεγγύη στον απολυμένο σύντροφο του Athens Gate!
Aλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο!
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *