Εγκλημα κατά της ΑΤΕ

Μέσα στο 2010, το χρόνο του απόγειου της κρίσης, η ΑΤΕ έβγαλε πρωτοφανή λειτουργικά κέρδη, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό δείχνει πως η άποψη περί υψηλών λειτουργικών εξόδων και υπέρογκου μισθολογικού κόστους, είναι μια μπούρδα !

Ο αμερικανικός οίκος Citigroup στην πρόσφατη έκθεσή του για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε -μεταξύ άλλων- και στην αξιολόγηση αυτών με βάση το δείκτη “δάνεια προς 1 ευρώ λειτουργικό κόστος”.
Ο δείκτης αυτός προκύπτει ουσιαστικά από το πηλίκο των χορηγήσεων προς το κόστος κάθε τράπεζας:
Δείκτης παραγωγικότητας = Χορηγήσεις / Κόστος

Με τη σειρά του, ο ίδιος δείκτης θα μπορούσε να εκφραστεί με τον παρακάτω τριπλό τρόπο:
Χορηγήσεις / Κόστος = Χορηγήσεις / Εργαζόμενοι Χ Εργαζόμενοι / Καταστήματα Χ Καταστήματα / Κόστος

Σύμφωνα με τη συνολική αξιολόγηση του αμερικανικού οίκου, “η παραγωγικότερη τράπεζα (με βάση τα στοιχεία του 2009) είναι η Marfin Λαϊκή με δείκτη χορηγήσεων ανά ευρώ λειτουργικού κόστους 106. Ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς με 54, η Eurobank με 48, η Alpha Bank με 44, η ΑΤΕ με 41, η Millennium με 34, η Εθνική Τράπεζα με 31, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 30, η Εμπορική με 17 και η Γενική με 14, όταν ο μέσος δείκτης είναι 36.

Που την είδατε, ρε φωστήρες, της κυβέρνησης και της τρόικας, την προβληματικότητα της ΑΤΕ και λυσσάξατε για τη συρρίκνωσή της ; Που την είδες, κύριε Πανταλάκη και συντονίζεσαι μαζί τους, στο πετσοκόπημα της Τράπεζας, του ενεργητικού της και του δυναμικού της, παίζοντας το ρόλο του ταχυδρόμου αισχρών εκβιαστικών διλλημάτων «ή συμφωνείτε σε περικοπές ή τις περνάμε με Νόμο» ; Αυτό έπρεπε να κάνεις ή εφ΄ όσον (και αν…) διαφωνείς να τα βροντήξεις και να φύγεις ;

Μα καλά πιστέψατε όλοι σας, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΑΤΕ θα ρεζίλευε μια περήφανη ιστορία δεκαετιών, θα πρόδιδε τον κλάδο και την Ομοσπονδία και θάρχονταν να υπογράψει, μαζί σας, σύμβαση με μειώσεις αποδοχών ή θα συμφωνούσε σε δραματική μείωση, (κατά 35% !), του ενεργητικού της Τράπεζας ;

Το μόνο πρόβλημα που έχει η Αγροτική Τράπεζα, είναι η έλλειψη ιδίων κεφαλαίων κι αυτό οφείλεται στους πολιτικούς απατεώνες των τελευταίων κυβερνήσεων, τους νόμους τους, (ρυθμίσεις χρεών, πανωτόκια) και στα υποτακτικά ανδρείκελά τους (Μηλιάκος, Βαράγκης κλπ), που με τις εγκληματικές επιλογές τους (δομημένα ομόλογα), και τις χαριστικές δανειοδοτήσεις, (που έσκασαν επισφαλείς), καταβρόχθισαν τα κεφάλαια της Τράπεζας και την άφησαν αμανάτι.
Οι διάδοχοι των προηγούμενων (τωρινοί) πολιτικοί απατεώνες, αντί να ενισχύσουν την Τράπεζα, όπως οφείλουν, ως κύριοι μέτοχοι, μετέρχονται πρωτοφανών μεθοδεύσεων για να την πλήξουν και να την μικρύνουν !

Στην πολυεπίπεδη σύγκρουση που έγινε, το τελευταίο, σχεδόν, εξάμηνο, για το μέλλον της ΑΤΕ, μπορεί να πέρασε ο «κρατικός ο πυλώνας», αλλά οι αλήτες, που διαφωνούσαν και αντιπάλεψαν την εξέλιξη, φρόντισαν (με το κουτσούρεμα της ΑΤΕ) να τον μεταλλάξουν σε «κρατικό κολωνάκι» (σαν κι αυτά που υπάρχουν στις άκρες των πεζοδρομίων).
Για ποιον «πυλώνα» μιλούσατε και θα μιλήσετε, αύριο, κύριε Πρωθυπουργέ ;

Μια βασική πολιτική σας θέση – εξαγγελία, όχι μόνον απαξιώθηκε, αλλά ρεζιλεύτηκε στα χέρια των γιάπηδων της τρόικας και των μανδαρίνων του υπουργείου οικονομικών, συναινούντων και των διοικούντων που επιλέξατε για την …εξυγίανση και την …αναβάθμιση της ΑΤΕ.
Για το κατόρθωμά τους, να συρρικνώσουν την Τράπεζα, σε όφελος των ιδιωτών μεγαλοτραπεζιτών, χαρίζοντάς τους εργασίες και μερίδια αγοράς, η κύρια ευθύνη βαρύνει εσάς !

Προειδοποιούμε, όλους, τους ενεχόμενους στο έγκλημα κατά της Αγροτικής Τράπεζας, της πελατείας της και του δυναμικού της, πως τα βρώμικα σχέδιά τους δεν θα περάσουν έτσι. Θα μας βρουν απέναντί τους κάθε μέρα, σε κάθε χώρο, στη Τράπεζα, στο δρόμο, τη γειτονιά, το χωριό, στα υπουργεία, τη βουλή, τα ΜΜΕ, παντού !
΄Ο,τι και να κάνετε, όση δύναμη κι αυταρχισμό κι αν επιδείξετε, όσα ψέματα κι αν αραδιάσετε, όσο παραπλανητικά κι αν δράσετε, για το έγκλημά σας αυτό, θα πληρώσετε και μάλιστα ακριβά !
Όταν θα ξεκουμπίζεστε κυνηγημένοι και ξεφωνημένοι, εμείς, μαζί με όλους τους εργαζομένους, θάμαστε εκεί, δικαιωμένοι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *