Τοποθέτηση μέλους του ΠΑΜΕ

Από μέλος του ΠΑΜΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω e-mail:
«Με την λήξη εχτές των δυο συλλαλητηρίων που έγιναν παράλληλα για την άφιξη στην χώρα μας του Ντομινίκ Στρος-Καν –το ένα το είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ και το άλλο το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων- έχουν ανεβεί στο διαδίκτυο πολλά κείμενα με υβριστικούς, εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ΠΑΜΕ. Αλλα μιλούν ότι αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους, κάτι το ψευδέστατο, και άλλα λένε ότι το ΠΑΜΕ δεν κλιμακώνει τους αγώνες του όπως θα ήθελαν, οι ντούροι επαναστάτες που συνεισφέρουν στο κίνημα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους.

Και ήθελα να ρωτήσω: Υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη εκτός του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που καθημερινά είναι στους δρόμους και αγωνίζεται ενάντια σε κυβέρνηση-τρόικα; Ποιον βοηθάει αυτή η στάση εκτός απ’ την κυβέρνηση που θέλει να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα σ’ αυτούς που αγωνίζονται να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του Γ. Παπανδρέου; Το ΠΑΜΕ δεν το ακουμπούν αυτές οι επιθέσεις αφού οι εργαζόμενοι γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ποιος στέκεται δίπλα τους.
Είμαι τακτικός αναγνώστης του μπλογκ σας και να και διαφωνώ μαζί σας σε πολλά πράγματα αναγνωρίζω ότι δίνεται τον αγώνα απ’ το δικό σας μετερίζι. Ελπίζω να δημοσιεύσετε το μαιηλ μου.
Με εκτίμηση
Γ.Α – μέλος του ΠΑΜΕ»

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Η τοποθέτησή σου έπρεπε να απευθυνθεί στους ιστότοπους που αναφέρεις ότι άσκησαν κριτική στο ΠΑΜΕ. Εμείς την όποια κριτική ασκούμε στις αναρτήσεις μας για την συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, το κάνουμε τεκμηριωμένα, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά.

0 απαντήσεις στο “Τοποθέτηση μέλους του ΠΑΜΕ”

  1. john,to kke exei leptomerestati meletimeni stratigiki,i opoia den apokliei kamia methedos pou stoxevei stin anatropi tis astikis eksousia kai kataktisi tis apo tin ergatiki,to poso parapano klik i to ti eidous megalitero xtipima tha dosei stin eksousia ton monopolion eksartatai apo tin idia tin ergatiki taksi pou tha palevei pros auti ti kateuthinsi

  2. ασχοληθειτε με τον ταξικο εχθρο,το ΠΑΜΕ ειναι στους δρομους συνεχως και με συνεπεια,γιατι αυτη η εμμονη με το ΚΚΕ?Σε οποιον δεν αρεσει ας παρει το δρομο του,και ισως συναντηθουμε.
    Ο εχθρος ειναι απεναντι και οποιος δεν το βλεπει κακο του κεφαλιου του,ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

  3. Τώρα εμένα αυτή η περιφρούρηση (από ποιον άραγε ;….) μου φέρνει λίγο άσχημα και δεν κάνω κακόπιστη κριτική στο ΠΑΜΕ. Απλά ρωτάω κάτι ουσιώδες και περιμένω μια απάντηση.
    Κρίνει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να κάνει ένα κλικ πάνω την ποιότητα της σύγκρουσης αυτή τη στιγμή ; και αν ναι τι σχεδιάζει και γιατί δεν την πραγματοποιεί. Δεν μιλάω τυχοδιωκτικά, αγωνία εκφράζω στην επιρροή του χώρου. Θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε αυτό ;

  4. Zaphod αφηνεις εντυπωσεις… Μεταξυ διαδηλωτων διαφορετικων παραταξεων δεν ειναι κατι το περιεργο εχει συμβει πολλες φορες. Οταν λες "κοσμος γιουχαρει" δεν εννοεις τα κομματικα σου μελη, εννοεις απλο κοσμο που περνουσε και αγανακτησε. Εδω βλεπω τις ηγεσιες σας να τα βαζουν με την περιφρουρηση του ΠΑΜΕ. Αρα εκ των πραγματων γιουχα δεν υπηρχε. Διαπληκτισμοι υπηρχαν και μαλιστα απ'οτι βλεπω η μια πλευρα προκαλουσε και η αλλη δεν απαντουσε…

  5. η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να απευθύνει τώρα κάλεσμα εθνικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και να επιδιώξει συνεργασία με ποικίλες πολιτικές δυνάμεις στη βάση συγκεκριμένων αρχών που θα εκκινούνται από την ανάγκη σεβασμού στην αξιοπρέπεια του εργαζόμενου .Όχι , δεν είναι ανάγκη να λύσουμε τώρα τις όποιες διαφορές μας σε ιδεολογικό επίπεδο σύντροφοι .. Τώρα προέχει να προτάξουμε το λαικό κι εθνικό συμφέρον και να κινηθούμε κατά το ιστορικό υπόδειγμα του Ε.Α.Μ.

    Το ΠΑΜΕ οφείλει επίσης να επιδιώξει κοινές πορείες και δράσεις με όλους εκείνους που διεκδικούν την αξιοπρέπεια του εαυτού τους και της χώρας…
    Η στιγμή , κατά την ταπεινή μου γνώμη , είναι ιστορική και το πως θα πορευτεί το ΚΚΕ στο εξής θα καθορίσει εν πολλοίς και την μελλοντική ιστορικη του μοίρα. Διότι από την ενγένει στάση του θα αποδείξει αν αποτελεί μέρος του προβλήματος ή την κύρια ελπίδα για την υπέρβασή του…

    Τα υπόλοιπα δεν θεωρώ ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία , όπως λ.χ. αν γιουχάισαν ή όχι το ΠΑΜΕ και ποιοι … Θα ήταν νομίζω απείρως χρησιμότερο να εστιάσουμε στο γιατί πάρα πολύς κόσμος δεν εμπιστεύεται το ΠΑΜΕ και κατ' επέκταση το ΚΚΕ, μολονότι του αναγνωρίζει ένα ορισμένο επίπεδο αγωνιστικής διάθεσης και δράσης…

  6. Οι κινητοποιήσ εις του ΠΑΜΕ χαρακτηρίζονται από συνέπεια, συνέχεια και είναι συστηματικές.
    Χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη λογική που πολλοί την χαρακτηρίζουν συντηρητική, όπως για παράδειγμα ότι κάνει μόνο του τις διαδηλώσεις και δεν θέλει άλλους να εμπλέκονται μέσα.
    Όσο και αν αυτό δεν αρέσει το ΠΑΜΕ έχει δεχθεί πολλές βολές με αποκορύφωμα εκείνα τα φαιδρά του ΛΑΟΣ στις 5 του Μάη.

    Οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ δεν προβάλονται από τους δημοσιοκάφρους για τους γνωστούς λόγους.
    Όπως και η τεράστια πορεία του ΚΚΕ στις 15 του Μαη που γέμισε το Κέντρο με ένα ποταμό από κόκκινες σημαίες πέρασε απαρατήρητη από όλα τα μέσα πλην του 902.

    Η αλήθεια κρύβεται επιμελώς και ότι δείχνει η δεν δείχβει η τηλεόραση δεν είναι απαραίτητα και αλήθεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *