Στάση εργασίας στη WIND

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 9/12 ΑΠO 8 ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το Σωματείο μας στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 23 Νοεμβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση Στάσης Εργασίας για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 και ώρες από 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και αφορούν τις συνθήκες εργασίας, το εργασιακό μας περιβάλλον, καθώς και την εργασιακή αβεβαιότητα.

Η εντατικοποίηση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την εργασία μας. Μετά τις μαζικές απολύσεις συναδέλφων που υλοποιήθηκαν από την διοίκηση της WIND την προηγούμενη χρονιά και στέρησαν την εργασία από 300 συναδέλφους μας, η ένταση της εργασίας και η πίεση των προϊσταμένων για μεγαλύτερη απόδοση έχει γίνει αφόρητη στα περισσότερα τμήματα της εταιρίας.

Η πίεση γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική από την επίθεση που δεχόμαστε συνολικά ως εργαζόμενοι από την κρίση που δεν δημιουργήσαμε οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες.Με πρόσχημα την κρίση κυβέρνηση –ευρωπαϊκή ένωση-ΔΝΤ- εργοδότες βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη κατακτήσεις εκατό χρόνων.
Υψηλή φορολογία των χαμηλών εισοδημάτων, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, κλείσιμο επιχειρήσεων και τερατώδης αύξηση της ανεργίας, μείωση συντάξεων, ευνοϊκότερες προϋποθέσεις απόλυσης, διαμορφώνουν το εφιαλτικό σκηνικό για το παρόν και το μέλλον μας ως εργαζόμενοι δίνοντας μας βορά στις άγριες ορέξεις των εργοδοτών που κάνουν πάρτυ θησαυρισμού με τέτοιες συνθήκες ασυδωσίας και φτηνής εργασίας. Το θρίλερ γίνεται πιο φρικτό με την επιχειρούμενη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Προωθείται η μείωση των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων κατά 12% κάτω των κλαδικών που θα σημάνει πλήρη κυριαρχία των ατομικών συμβάσεων και οι μισθοί θα θυμίζουν Κίνα, κάτι που θα ανοίξει τις ορέξεις και των ιδιοκτητών της WIND, που με την δράση μας πρέπει να τις κόψουμε…

Διακυβεύεται το δικαίωμά μας στην εργασία και στη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας.

Στα παραπάνω προσθέτουμε ότι οι συνθήκες εργασίας στο κτήριο της Λ. Αθηνών 106 παραμένουν άσχημες, παρά το γεγονός πως η μετακίνηση των 300 περίπου συναδέλφων από τα κτήρια της WIND στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα:

– Τα γραφεία εργασίας είναι πολύ στενά και σε ιδιαίτερα κοντικές αποστάσεις από συνάδελφο σε συνάδελφο. Το αποτέλεσμα είναι να μην χωρούν οι συνάδελφοι σε αυτούς τους περιορισμένους χώρους αφού πρέπει να βολέψουν τα σώματά τους, τις συρταριέρες, τα desktop.

– Αναπτύσσεται έντονος θόρυβος από τα desktop και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των συναδέλφων για την διεκπεραίωση των εργασιών τους.

– Ο κλιματισμός είναι δαπέδου και δεν ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες του κτηρίου που είναι open space. – Οι συνάδελφοι που είναι κοντά στις κλιματιστικές μονάδες κρυώνουν υπερβολικά, με κινδύνους για την υγεία τους. Οι υπόλοιποι νιώθουν ζέστη και δυσφορία, που ενισχύεται από την μη ικανοποιητική λειτουργία του εξαερισμού.

– Η συνολική κατάσταση διευκολύνει την μετάδοση ασθενειών με αρνητικές συνέπειες για την υγεία των συναδέλφων.

– Δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τους συναδέλφους που τις χρειάζονται και η επιλογή του rotation είναι ημίμετρο.
Επίσης, η διοίκηση της WIND δεν δημιουργεί λεωφορειακή γραμμή με μίσθωση λεοφορείων για την μεταφορά των συναδέλφων από τον σταθμό μετρό του ελαιώνα στο κτήριο της Λ.Αθηνών.

Σε σχέση με τη συλλογική σύμβαση:

– Υπάρχει επίσης άρνηση από την διοίκηση της WIND καταβολής μισθών με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με το επιχείρημα της αναμονής της συγκεκριμενοποίησης του Μνημονίου από την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει καταστρατήγηση και μονομερή ερμηνεία της ΕΣΣΕ.

– Έχει περικοπεί αυθαίρετα το επίδομα ξένης γλώσσας στους συναδέλφους του τμήματος Dealer Support της Εξυπηρέτησης Πελατών, με πρόσχημα την μη χρήση ξένης γλώσσας, το οποίο δεν ισχύει.

Συνολικά, υπάρχει εξαιρετικά αυξημένος φόρτος δουλειάς και ένταση των ρυθμών της εργασίας, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και της μη αντίστοιχης πρόσληψης προσωπικού.

Για όλα τα παραπάνω διεκδικούμε:

1. Άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης του συνωστισμού.
2. Τροποποίηση του κλιματισμού και του εξαερισμού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συναδέλφων.
3. Ανεύρεση χώρου για θέσεις στάθμευσης ώστε να ικανοποιηθούν οι συνάδελφοι.
4. Δημιουργία λεωφορειογραμμής Μετρό Ελαιώνα-WIND κτήριο Λ.Αθηνών.
5. Άμεση εφαρμογή της ΕΣΣΕ με εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και καταβολής του επιδόματος ξένης γλώσσας στους συναδέλφους του τμήματος Dealer Support της Εξυπηρέτησης Πελατών.
6. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
7. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού. Να μειωθεί ο αριθμός των υπερωριών τις οποίες υποχρεούνται, λόγω του φόρτου εργασίας τους, να εργάζονται οι συνάδελφοι.

Τέλος, απέναντι στην προσπάθεια της διοίκησης της WIND να καταστρατηγήσει την κυριακάτικη αργία, αξιοποιώντας την απόφαση της Νομαρχίας Αθήνας για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 12/12, καλούμε όλους τους συναδέλφους στα εμπορικά καταστήματα και τα τμήματα του CS που τα εξυπηρετούν, να μην πάνε στις 12/12 για δουλειά, να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει για την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Τα περιθώρια για εφησυχασμό στένεψαν απελπιστικά. Δεν μπορούμε να αφήνουμε το δικαίωμα στην εργασία μας στα χέρια κυβέρνησης – Eυρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – εργοδοτών. Μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούμε να πετύχουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και να διεκδικήσουμε μισθούς και επιδόματα που να ανταποκρίνονται στην εργασία μας.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (WIND) – ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *