Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

   Στα κάτεργα της δημοκρατίας χιλιάδες κρατούμενοι από τις 29/11 έχουν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου, ενώ από τις 6/12 πολλοί από αυτούς προχώρησαν και σε απεργία πείνας. Για άλλη μια φορά οι κρατούμενοι δίνουν αγώνα αξιοπρέπειας απέναντι στην εκδικητικότητα της εξουσίας που αντιμετωπίζει τις φυλακές σαν αποθήκες ανθρώπων αναλώσιμων, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος.

  Οι κρατούμενοι χρησιμοποιούνται για τον παραδειγματισμό και των εκφοβισμό όλων εμάς των «ελεύθερων». Ιδιαίτερα σε καιρούς κοινωνικής κρίσης και καπιταλιστικής επίθεσης όπως η σημερινή. Η φυλακή για τους κρατούντες είναι ένα «σχολείο» πειθάρχησης και  υποταγής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που ψάχνει εναγωνίως τους υποκινητές αυτής της κινητοποίησης, αν θέλει όντως να τους βρει, ας σταθεί μπροστά σε έναν καθρέφτη, ας πάει σε ένα δικαστήριο, ας ζήσει έστω και μια μέρα σε ένα κελί και θα τους βρει. Οι εξοντωτικές ποινές, οι καταχρηστικές προφυλακίσεις, η συμφόρηση των φυλακών από την ευκολία που τα δικαστήρια στέλνουν σε αυτές μικροπαραβάτες και τοξικοεξαρτημένους (έτσι κι αλλιώς εκεί εξαντλούν την αυστηρότητά τους δικαστές και εισαγγελείς), οι συνθήκες διαβίωσης, ο περιορισμός του θεσμού των αδειών που από δικαίωμα το μετέτρεψαν σε προνόμιο, οι πειθαρχικές ποινές για ψύλλου πήδημα είναι το εκρηκτικό μείγμα που τροφοδότησε τις τελευταίες κινητοποιήσεις στις φυλακές.

  Ως Δράση για την Ελευθερία δεν μπορούμε να μη σταθούμε ιδιαίτερα στα αιτήματα που αφορούν τους δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους. Οι εχθροί του καθεστώτος αντιμετωπίζονται με «ειδικό» τρόπο, από τη σύλληψη, την ανάκριση, την προφυλάκιση, τη μεταγωγή, τα «ειδικά δικαστήρια», τις ποινές, μέχρι τους όρους κράτησης, τις άδειες, τους όρους απόλυσης (εδώ ισχύουν τα 4/5 της ποινής και όχι  τα 3/5 που ισχύουν για όλους τους άλλους κρατούμενους).

Απαιτούμε να καταργηθεί ο τρομονόμος, να αρθεί το καθεστώς απομόνωσης και οι διακρίσεις σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των φυλακισμένων και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Η Δράση για την Ελευθερία συμμετέχει στη διαδήλωση στις φυλακές Κορυδαλλού, την Τρίτη 14/12 στις 5 μμ, από την πλατεία Ελευθερίας και καλεί σε μαζική συμμετοχή σ’ αυτή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *