Ο «στρατιωτικός κώδικας» της Χρυσής Αυγής

assets_LARGE_t_420_54247644Γράφει ο Ιός

Μετά το Καταστατικό της Χρυσής Αυγής που παρουσιάσαμε χτες, άλλο ένα ντοκουμέντο από το εσωτερικό της οργάνωσης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εκπαίδευση των «εθνικοσοσιαλιστών στρατιωτών». Πρόκειται για την «Εκπαιδευτική Τάξη Πρωτεσίλαος», μία από τις ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής. Επιβεβαιώνεται ο «μιλιταριστικός» χαρακτήρας της οργάνωσης, η απόλυτη προσήλωση στην ιεραρχία και την πειθαρχία, ο συνδυασμός του «βιώματος», δηλαδή της δράσης στο πεζοδρόμιο, και η απόλυτη πίστη και τυφλή υπακοή στον Αρχηγό. Στο ίδιο ντοκουμέντο αναφέρονται και τα απαραίτητα στοιχεία της «στολής» των χρυσαυγιτών, σε αντιγραφή των χιτλερικών προτύπων.

Περιλαμβάνεται ακόμα η υποχρέωση των μελών να διατηρούν τα μυστικά της οργάνωσης απαραβίαστα, ακόμα και με τίμημα την ίδια τη ζωή τους!

Το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Συναγωνιστή,
Ξεκινώντας από σήμερα ουσιαστικά την πρέπουσα δραστηριοποίηση των μελών-ομάδων ούτως ώστε να τεκμηριώσουμε τον τίτλο και την ιδιότητά μας ως εθνικοσοσιαλιστές στρατιώτες, σου θυμίζουμε τα εξής:
Α. Την απαραίτητη πίστη στο καθήκον και τον φανατισμό για τα ιδανικά σου.
Β. Την προϋποτιθέμενη τήρηση της πειθαρχίας με αξιώσεις αυτοελέγχου, σεβασμού και προσωπικής συνειδήσεως.
Γ. Την απαραίτητη όσο και ενσύνειδη υπακοή προς τις γραμμές της κίνησης, ταυτόχρονα με την προσήλωση στην ιεραρχική δομή της.
Δ. Την συνέπειά σου ως προς τις καθορισμένες ή έκτακτες συναντήσεις. Την πλήρη επιτέλεση των υπευθυνοτήτων σου.
Ε. Την διατήρηση όσο και την καλλιέργεια πνεύματος ομονοίας, φιλίας, συμπαράστασης και συντροφικότητας. Αποφεύγοντας αντίθετες καταστάσεις που θα οδηγήσουν στη ρήξη του στρατιωτικού μας συνόλου και στη βέβαιη ποινή σου.
ΣΤ. Την αναγκαία διαχρονική σου αντίληψη για τη στρατιωτική δομή μας και την τήρηση του μιλιταριστικού πνεύματος σε κάθε μορφή επαφών των ομάδων.
Ζ. Την ολοένα και αυξανόμενη εκ μέρους σου προσπάθεια να ξεπεράσεις στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας τους υπολοίπους, εδραιώνοντας κλίμα τιμής, συναγωνισμού, αξιών και βελτίωσης του γενικού επιπέδου βιοσωματικής, ψυχικής και πνευματικής κατάστασης.
Η. Την ανάλογη με το σκοπό εξωτερική σου εμφάνιση. Εμφάνιση εξόδου: στολή ολομέλειας. Εμφάνιση επιχειρήσεων: Μαύρα άρβυλα, φόρμα εκστρατείας χακί, μαύρη μπλούζα, ζώνη Α-Τ, σάκος, sleeping bag, εσωτερικός ρουχισμός. Ακόμη πιθανώς επιπρόσθετο υλικό για συγκεκριμένες εξορμήσεις-εκπαιδεύσεις: παγούρι, μαχαίρι, στρατιωτικό μπουφάν. Η αυξομείωση της ποιότητας και της ποσότητας του υλικού έγκειται στους υπευθύνους.
Θ. Τη διαφύλαξη των θεμάτων και μυστικών της ομάδας ως τα πιο απαραβίαστα ιδανικά σου, προβάλλοντας ακόμα και την ίδια σου τη ζωή αντίτιμο της θυσίας.
Συναγωνιστή!
Αποδέξου το ρόλο σου ως πολιτικός στρατιώτης, ευθυγράμμισε τη ζωή σου με τη συνεχή πάλη και τον αγώνα, τίμησε την κίνηση και τον Αρχηγό σου, απόκτησε τη φιλοδοξία να φτάσεις σε σθένος και μαχητική οργάνωση τους ηρωικούς νεκρούς φορείς του Εθνικοσοσιαλισμού».

*Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Παρασκευή 27/9/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *