Αγγλία: Οι φοιτητές έχουν περικυκλώσει τη βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αύξηση των διδάκτρων

Η συμμαχική κυβέρνηση Τόρις-Φιλελευθέρων αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη «ανταρσία» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα το απόγευμα, και φοιτητές από όλη τη Βρετανία συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.

Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί την κορύφωση εβδομάδων πολιτικής διαίρεσης και φοιτητικών διαδηλώσεων. Η συζήτηση αρχίζει το μεσημέρι της Πέμπτης και το μέγιστο σε πέντε ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Σε «απάντηση» φοιτητές από όλη τη Βρετανία συγκεντρώνονται στο Λονδίνο, σκοπεύοντας να «παραλύσουν» την πρωτεύουσα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η συμμετοχή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις αποφάσεις της συμμαχικής κυβέρνησης υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον έχει πλήξει τη δημοτικότητά τους, η οποία έχει πέσει στο 12%, από 22% που ήταν πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαίου.

Οι Φιλελεύθεροι βουλευτές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, δεδομένου ότι προεκλογικά είχαν δεσμευτεί ότι θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε κίνηση για αύξηση των διδάκτρων. Ο Νικ Κλεγκ, ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης της φοιτητικής οργής, έχει βεβαιώσει ότι όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί από τους κόλπους των Φιλελευθέρων θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Αναδημοσίευση από youpayyourcrisis

Αν θέλετε, μπορείτε να παρακολουθήσετε live τις κινητοποιήσεις κλικάρωντας εδώ από τη ζωντανή κάλυψη του Sky News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *