Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των εργαζομένων στον επισιτισμό

_υψωμένες_σκίτσο_130311-e1347652828395ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωράει με όλο και μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα το καταστροφικό της έργο με σκοπό να ικανοποιήσει τις ορέξεις των Τροικανών και των λυσσασμένων καπιταλιστών. Παράλληλα, το «φως στο τούνελ» που βλέπουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος  και το επιτελείο τους (μετά και την επίσκεψη Σαμαρά στις Βρυξέλλες), το πρωτογενές πλεόνασμα που «βρήκαν», η «ανάπτυξη» που πλησιάζει στην Ελλάδα, είναι πλέον στα μάτια των εργαζομένων, των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας  ένα επαίσχυντο αστείο που προκαλεί όλο και περισσότερη αηδία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ανάπτυξής» τους  η μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, σε αντίθεση με τα όσα λέγανε για ξένους επενδυτές και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα εργοστάσια μεταφέρονται στο εξωτερικό, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις  πτωχεύουν, πετώντας στον δρόμο τους εργαζόμενους και με χρέη τεράστια προς αυτούς, τα ασφαλιστικά ταμεία ,τις εφορίες κλπ. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο και ανέρχεται στο 27,1% ,σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο φέτος, με την πραγματική (ανασφάλιστη εργασία – ημιαπασχοληση κλπ) να ξεπερνάει κατά πολύ αυτό το ποσοστό. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (59%), ενώ  στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών το ποσοστό φτάνει στο 44,4%.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

Στην εποχή των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων ,η χουντική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΙΚΑΣ, με τις απολύσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ,την διάλυση της δημόσιας Παιδείας-Υγείας και άλλων κοινωνικών αγαθών και τις ιδιωτικοποιήσεις, προσπαθεί να διατηρήσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία. Αυτή η επιλογή των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων (βλ. συγκυβέρνηση) οπλίζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, και διάφορους τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση πετώντας τον έξω από το τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο. Αποκορύφωμα της δράσης της φασιστικής αυτής συμμορίας, είναι η δολοφονία του 34χρονου αγωνιστή Π.Φύσσα, τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη στην περιοχή της Αμφιάλης, από μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δολοφονία δεν ήταν καθόλου τυχαία χρονικά, μιας και διαπράχθηκε τη στιγμή ανόδου των αγώνων ενάντια στις απολύσεις, με αποκορύφωμα την τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, την 5θήμερη απεργία που αποφάσισαν για την πρώτη εβδομάδα με συντριπτική πλειοψηφία και υπό τον φόβο  μιας μαζικής λαικής αντίδρασης και συντονισμού όλων των κλάδων που πλήττονται βάναυσα. Με όλες αυτές τις εξελίξεις η ναζιστική αυτή συμμορία απογυμνώθηκε στα μάτια των μαζών και αποδεικνύεται πως είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.

Όχι στο ψευτοδίλημμα περί «συνταγματικού τόξου» και της «θεωρίας των δύο άκρων»

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που είναι τα κύρια θύματα της συγκυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών, όπως και συνολικά το εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σ’ όλους αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, όπως και στους συμμάχους τους, στα φασιστικά καθάρματα της Χρυσής Αυγής. Αλίμονο όμως αν επιτρέψουμε στην συμμορία του Σαμαρά να μας παγιδεύσουν στις αυταπάτες περί «δημοκρατικού/συνταγματικού τόξου», που δήθεν θα σώσει την (αστική) «δημοκρατία» απ’ την «εκτροπή»! Όλοι αυτοί που έστρωσαν και στρώνουν τον δρόμο στους Χρυσαυγίτες, που τους βλέπουν πιθανούς συνομιλητές για νέες συγκυβερνήσεις, δεν θα «θωρακίσουν τη δημοκρατία». Είναι αυτοί που έχουν καταργήσει το σύνταγμα, την βουλή, την λαϊκή κυριαρχία. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι πιο μεγάλοι φασίστες.

     Το οποιοδήποτε νέο, νομοθετικό πλαίσιο, θα είναι ενάντια στο εργατικό κίνημα, στους αγώνες που ήδη υπάρχουν και στους αγώνες που έρχονται…

Συγκυβέρνηση-Τρόικα-καπιταλιστές τις τελευταίες μέρες, δείχνοντας «ξαφνικά» μια «υπερευαισθησία» και μια «αποφασιστικότητα» απέναντι στην Χρυσή Αυγή, προσπαθούν να περάσουν ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που στόχο έχει να «κρατήσουν» και να συνεργαστούν (όπως το έκαναν μέχρι τώρα) με τη Χρυσή Αυγή, για να επιβάλλουν την κρατική βία και τρομοκρατία, το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στο εργατικό κίνημα, τους αγώνες που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτούς που έρχονται και κυρίως τις μαχητικές μορφές πάλης των εργαζομένων από τα κάτω ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, έχοντας φτάσει σε μια άτυπη κήρυξη στρατιωτικού νόμου.

Μέσα σ’ όλη αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο καφενείο ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’, δημιούργησαν μια Επιτροπή Αγώνα, με την βοήθεια της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων και του ριζοσπαστικού κομματιού του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και ξεκίνησαν έναν διαρκή και μαχητικό αγώνα με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα, απαιτώντας πίσω τις θέσεις εργασίας τους, τα δεδουλευμένα τους και να αποσυρθούν οι ψευδομηνύσεις της εργοδοσίας, η οποία σε πλήρη συμπόρευση με την χουντική συγκυβέρνηση και τα φασιστικά τσιράκια της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ποινικοποιήσει και να χτυπήσει αλύπητα εργατικούς αγώνες, μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωσης. Ενάντια σε  τέτοιους αγώνες θα στραφεί το οποιοδήποτε νέο νομοθετικό πλαίσιο, η θεωρία των δυο άκρων κτλ.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο και γειτονιά,

ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μ’ έναν μόνο τρόπο μπορούμε να τους νικήσουμε: Με ένα ταξικό μέτωπο, όλης της εργατικής τάξης και μαζί των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα επιβάλλει στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, με οργάνωση και σύγκρουση παντού ενάντια στη συγκυβέρνηση, τα Μνημόνια, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον φασισμό.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό όλα αυτά τα χρόνια που παρεμβαίνει, ιδίως στην σημερινή συγκυρία των μνημονίων, των βάρβαρων μέτρων και της Χούντας που μας κυβερνά, επιδεικνύοντας στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, ένα αγωνιστικό πρόσωπο. Μαζί με τους εργαζόμενους του Banquet, των Applebee s, των Goody s, του Καφεναί, του Χατζή, των Ble, της Pizza Hut, και άλλων πολλών εργαζομένων σε καταστήματα του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνες και μάχες, τις περισσότερες φορές νικηφόρα, υπερασπίζοντας πολλές φορές με αυτοθυσία στην πράξη την Κλαδική Σύμβαση και κάθε συλλογική σύμβαση, τα εργατικά δικαιώματα, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.

· Να τσακίσουμε το φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες.

· Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση όλων των ελευθεριών

· Όχι στο νέο νομοθετικό πλαίσιο

· Απαγόρευση των απολύσεων και κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας

· Διαγραφή του Χρέους. Δεν χρωστάμε Δεν πληρώνουμε – Έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.

– Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ, χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.

· Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Κάτω η συγκυβέρνηση.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΤΗΛ. 6982 268 508

  antepithesistonepisitismo.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *