Νταχάου, τα λεγόμενα «σωφρονιστικά ιδρύματα»

 Για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Νταχάου, τα λεγόμενα «σωφρονιστικά ιδρύματα» έχουμε γράψει αναλυτικά. Ενώ παράλληλα είχαμε αναρτήσει το κάλεσμα που έκανε η «Δράση για την Ελευθερία» η οποία μαζί με άλλες συλλογικότητες καλούσε σε ανάλογη διαδήλωση την Τρίτη 14/12.

Η κατάσταση στις φυλακές είναι δραματική και οι σχετικές ειδήσεις που διαβάζουμε καθημερινά το επιβεβαιώνουν. Όπως το μονόστηλο που υπάρχει σε σημερινή εφημερίδα:

«Επτά κρατούμενοι στις φυλακές της Κέρκυρας έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης, ενώ ένας κρατούμενος βουλγαρικής καταγωγής στις φυλακές Κασσαβέτειας, που συμμετείχε και στην αποχή από το συσσίτιο, έχασε προχτές το μεσημέρι τη ζωή του. Οι φυλακές Κασσαβέτειας δεν έχουν γιατρό, όπως και πολλές άλλες, μεταξύ των οποίων και οι φυλακές Γρεβενών, όπου η συμμετοχή στην απεργία πείνας είναι μεγάλη.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας που άρχισαν με αποχή από το συσσίτιο στις 29 Νοέμβρη, ενώ οι απεργοί πείνας χτες έφτασαν στα 1.200 άτομα, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Οι φυλακισμένοι ζητούν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων και να συναντηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, με τη Συντονιστική Επιτροπή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *