Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών: Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση – συνέλευση

demonstrationΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχει βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ειδικά σε περιοχές όπως οι δυτικές συνοικίες, όπου το φαινόμενο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Επόμενο βήμα της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου είναι το κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών,  της παιδείας και της υγείας. Ήδη έκλεισαν τις μισές ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων   πετώντας στο δρόμο 20.000 μαθητές! Επίσης ανακοινώθηκαν  1.836 μετατάξεις-απολύσεις στα νοσοκομεία, από τις οποίες 61 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο οδηγείται σε βέβαιο κλείσιμο. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση. Αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη! Ήδη έχουν αποφασίσει κατασχέσεις σπιτιών και τραπεζικών καταθέσεων για όσους χρωστάν παραπάνω από 300 ευρώ, ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΑΘ), κ.α.

Η τεράστια διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 6/9 μας δείχνει το δρόμο. Πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι, εκατοντάδες σωματεία, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές συμπορεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές φτώχειας και ανεργίας που επιβάλλει  κυβέρνηση αψηφώντας τους χιλιάδες
αστυνομικούς, ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει τη Θεσσαλονίκη που θύμιζε πόλη υπό κατοχή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαθητές και γονείς να ξεκινήσουμε ένα αγώνα μέχρι να διώξουμε αυτή τη λαομίσητη συγκυβέρνηση. Να μη πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης στην οποία προσπαθεί να μας ρίξει η κυβέρνηση και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι της! Μάταια προσπαθούν να μας χωρίσουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Άλλωστε κάθε μία απόλυση στο  δημόσιο δημιουργεί 3 νέες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε μία απόλυση σημαίνει ότι 100 από εμάς θα αποκλείονται από παιδεία, υγεία, κ.α.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, κοινωνικά ιατρεία/παντοπωλεία, με την οργάνωση επιτροπών δράσης στις γειτονιές, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας και να συνδέσουμε το «δικό» μας πρόβλημα με τα καθημερινά πρόβλημα των άλλων, στο κεντρικό πρόβλημά μας: Να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση που μας καταδικάζει στον θάνατο, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με τη δική μας δράση και αγώνα παντού να επιβάλλουμε:

― Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

― Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να
βελτιώσουμε την ζωή μας.

― Κανένα κλείσιμο σχολείου και νοσοκομείου.

― Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών

― Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *