Επαρχιακά κυβερνητικά φερέφωνα

 Αγανακτισμένη αναγνώστριά μας από το Ρέθυμνο της Κρήτης μας στέλνει ένα οργισμένο e-mail για τον τρόπο που παρουσίασαν τα τοπικά ΜΜΕ την επίσκεψη του κατά τύποις Ελληνα πρωθυπουργού στην Κρήτη.

Αρχικά μας παραπέμπει σε σημερινό δημοσίευμα της φυλλάδας «Χανιώτικα Νέα», το οποίο κάνει την αγιογραφία του Παπανδρέου και τις κυβέρνησής του και στο οποίο αναφέρετε, μεταξύ άλλων για την « Κρητική κουζίνα είχε την ευκαιρία να γευτεί ο κ. Παπανδρέου και η 40μελής συνοδεία στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο» και στην οποία  «Ο μπουφές που προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους περιείχε μεταξύ άλλων: Ποικιλία ψωμιών, βιολογικό αγουρέλαιο (της BIOΛEA), ζωμό ραδικιού (προϊόν του βιοκαλλιεργητή κ. Παγιαυλά), σταμναγκάθι σαλάτα, σταμναγκάθι με χούμελι και νιφάδες καπνιστής γραβιέρας, βιολογικη σαλάτα, ρεβύθια σαλάτα με λάδι αρωματισμένο με νεράντζι, πηκτόγαλο, γραβιέρα, αθότυρο, αβοκάντο με σαλάτα της θάλασσας, καλιτσούνια με άγρια χόρτα, ραδίκια με αγουρέλαιο, τσιγαριαστά χόρτα, ρίζες ασκολύμπρων, μανιτάρια με κάστανο στιφάδο, φουριάρικο τσιγαριαστό κατσίκι, κοτόπουλο με θρούμπι, ψητά λαχανικά, ζυγούρι βραστό με πιλάφι, σφακιανή πίτα με μέλι, ενώ σερβιρίστηκε κόκκινο κρασί “Νόστος”».

Και ενώ η φυλλάδα αναφέρετε λεπτομερέστατα στα εδέσματα που απόλαυσε ο Παπανδρέου και η κουστωδία του δεν γράφει λέξει για τους συγκεντρωμένους που με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.  

«Θύμωσα πολύ, βλέποντας τους προσερχόμενους, ποιοί  ήταν, πόσο προκλητικά αυτοκίνητα οδηγούσαν, πόσο χαμογελούσαν. Έχουν πολύ θράσος να χαμογελούν, ακόμη και με το φορεμένο επικοινωνιακό χαμόγελο» μας γράφει στο μήνυμα της η αναγνώστρια μας .Εκδήλωσε την διάθεση να ορμήσει μέσα στην αίθουσα που γινόταν η φιέστα, αλλά την μπουζούριασαν οι μπάτσοι: « Ηθελα να τον ρωτήσω, -σ.σ προφανώς τον Γ. Παπανδρέου εννοεί-  μέσα στ’ άλλα, ποιός θα πληρώσει την φυσιοθεραπεύτρια της γιαγιάς μου, που έσπασε το πόδι της και παίρνει 400 ευρώ σύνταξη;».
Και καταλήγει το μήνυμα της: «Και το πιο περίεργο είναι ότι δεν φοβήθηκα καθόλου ενώ γενικά με πιάνει ταχυκαρδία στη θέα των μαζεμένων μπάτσων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *