ΣΜΑ Ευκαρπίας: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

eykarpia-1Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ

Δελτίο τύπου για τη Δίκη στις 7/10/2013 των 11 συμπολιτών μας – Κάλεσμα για διαμαρτυρία στα Δικαστήρια και Απαίτηση για αθώωση τους

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου δικάζονται στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 11 συμπολίτες μας από την Ευκαρπία, κατηγορούμενοι για «άσκηση  παθητικής βίας» (!) επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή του γιγάντιου σε δυναμικότητα ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Να σημειωθεί ξανά ότι τη διαμαρτυρία αυτήν εδώ και 2 χρόνια στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με 10.000 υπογράφοντες, 50 και πλέον συλλόγους και φορείς αλλά και με 3 σχεδόν ομόφωνα ψηφίσματα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.

Ένα έργο που προσπαθεί να επιβάλλει με την αστυνομοκρατία και τον παραλογισμό του ο σύνδεσμος ΟΤΑ –  ΦΟΔΣΑ Θεσσαλονίκης. Η σχεδόν τυφλή επιθυμία τους για την καύση των απορριμμάτων, που πρόσφατα ομολόγησαν (ξανά)  μέσα από το τεχνικό τους πρόγραμμα για το 2014 (ΔΙΑΥΓΕΙΑ : ΑΔΑ: ΒΛΕΖΟΡΘΦ-Φ3Π), με προϋπολογισμό πάνω από 500.000.000 ευρώ και με εξωφρενική δυναμικότητα για τα δεδομένα της πόλης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την επιβολή της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατασκευή γιγάντιων σε δυναμικότητα έργων που εξυπηρετούν μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα και φυσικά την καύση.

Για αυτό και ο αγώνας ενάντια στο γιγάντιο σε δυναμικότητα ΣΜΑ Ευκαρπίας θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά με νέες κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή απαιτούμε :

•    Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ευκαρπίας

•    Να αθωωθούν και οι 11 κατηγορούμενοι συμπολίτες μας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια
Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 09:00 το πρωί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *