Απεργιακές Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων στη ΜΟΔ 9-11/10

semod_strike_2013-1ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ Α.Ε.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 9-11 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη 9 και 10 Οκτωβρίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου προχωράνε οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους και την καταστρατήγηση των όρων της συλλογικής τους σύμβασης που τους οδηγούν με γοργούς ρυθμούς στη εξαθλίωση. Ακόμα επισημαίνουν ότι οι σχεδιασμοί του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τη διαχείριση του επόμενου πακέτου κοινοτικών κονδυλίων και μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και «διαθεσιμότητες», θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους,  τον ουσιαστικό ρόλο των Υπηρεσιών Διαχείρισης και το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΠΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:  

– Να ανακληθούν όλες οι μειώσεις στις αποδοχές τους και να τηρηθεί η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

– Να διατηρηθεί το σύνολο του προσωπικού της ΜΟΔ στις δομές της τρέχουσας και επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

– Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΠΑ.

Το επιχειρησιακό σωματείο της ΜΟΔ καλεί όλους τους εργαζόμενους – μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις τριήμερες κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει και που περιλαμβάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΜΟΔ και στο Υπ. Ανάπτυξης την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα συναδέλφων.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι καλούν σωματεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε σύσκεψη την Τετάρτη το μεσημέρι στις 3μ.μ. για συντονισμό και κοινή δράση ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 10 π.μ. διοργανώνουν συνέντευξη τύπου με θέμα τις διεκδικήσεις τους, το ρόλο του ΕΣΠΑ και τα αναπτυξιακά προγράμματα της επόμενης περιόδου, στα γραφεία της ΜΟΔ, Λ. Ριανκούρ 78α, Στάση Μετρό Πανόρμου.

Οι αποφάσεις των εργαζομένων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων τους είναι αναρτημένα στο site του ΣΕΜΟΔ www.semou.gr

Αθήνα, 8/10/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *