Ανακοίνωση εργαζόμενοι των ‘’SPRIDER STORES’’ Αγρινίου

κατάλογοςΑναφορικά με το κλείσιμο  των  SPRIDER STORES
Παρασκευή 04/10/13

Φίλοι-ες

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους εσάς,  που γνωρίσαμε και αναπτύξαμε σχέσεις   στα τόσα   χρόνια λειτουργιάς του καταστήματος στο  Αγρίνιο ,  αναφορικά με τις εξελίξεις στην εταιρία.
Την Δευτέρα  30/09  στις  6.00 μμ  , ενώ το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά και εμείς εξυπηρετούσαμε ευσυνείδητα (όπως κάναμε από 2005 που άνοιξε το κατάστημα στη πόλη μας)  όσους από εσάς έτυχε να είστε εκεί, ήρθε εκπρόσωπος της εταιρίας   και αφού μίλησε με την υπεύθυνη του καταστήματος ,ζήτησε να φύγουν οι πελάτες και να του παραδοθούν οι εισπράξεις της ημέρας καθώς και τα κλειδιά του καταστήματος.
Όπως καταλαβαίνετε μείναμε άναυδοι αφού  ακόμη και το πρωί της ίδιας ημέρας γινόταν συζητήσεις για το πρόγραμμα του επόμενου μήνα που το προσχέδιο του είχε ήδη αποσταλεί στα κεντρικά.
Ενώ, οι υπόλοιπες ώρες κύλησαν προσπαθώντας να καταλάβουμε τι έχει γίνει και κυρίως τι ακολουθεί ,την επομένη μέρα  γίναμε γνώστες μέσω  διαδικτύου μιας επιστολής των ιδιοκτητών προς εμάς τους εργαζόμενους. Επιστολή που απευθυνόταν σε εμάς και τη μάθαμε όπως και όλοι την επομένη μέρα και μέσω διαδικτύου.
Σε αυτή την « αγιογραφία» των ενεργειών της διοίκησης μας δίνονται και συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Μάλιστα δίνονταν και τηλέφωνα του νομικού τμήματος της εταιρίας  που  έμπαιναν στη διάθεση μας  για πληροφορίες!!!!!!

Κατόπιν  όλων αυτών  αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την επιστολή    για να ενημερώσουμε όλους εσάς με τους οποίους τόσα χρόνια είχαμε κτίσει προσωπική επαφή, πέρα και έξω από την επαγγελματική σχέση, για τα γεγονότα που  διαδραματίστηκαν και για να δηλώσουμε προς ολους:

1)Ότι  τη θέληση μας για να μείνει βιώσιμη η εταιρία τη δείξαμε όταν εξακολουθήσαμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο ακόμα και όταν η διοίκηση μας έκανε περικοπή γύρω στο 35% του μισθού μας πέρισυ το Σεπτέμβρη  κατόπιν « συμφωνίας» με το εργοδοτικό σωματείο που συστήθηκε από διευθυντές καταστημάτων και παρατρεχάμενους  χωρίς να ρωτηθεί κανείς από εμάς.

2) Ότι  αντί να δίνει συμβουλές προς εμάς, κάνοντας τον «άγιο» για αυτά που η ίδια έκανε και συνεχίζει να κάνει, περιμένουμε από την διοίκηση της εταιρίας:

-Nα μας δώσει τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ που μας χρωστάει
-Να μας δώσει το έγγραφο  απόλυσης ώστε είτε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε άλλο εργοδότη , είτε να μπούμε στο ταμείο  ανεργίας για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
-Να μας καταβάλει άμεσα τις αποζημιώσεις  όπως προβλέπει ο νόμος.
Το θέμα δεν αφορά μόνο εμάς  τους  11  εργαζόμενους στο  Αγρίνιο και τις οικογένειες μας    αλλά  άλλους 900 περίπου εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα   (αν  βάλουμε και τις οικογένειες τους ο αριθμός εκτοξεύεται!!)

Οι   εργαζόμενοι των ‘’SPRIDER STORES’’  Αγρινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *