Υποδοχή Πρωτοετών στο “ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω Διαθεσιμότητας” ΕΚΠΑ

ekpaΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ε.Κ.Π.Α.
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών, ο Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α.

Η ανταπόκριση των νέων φοιτητών και φοιτητριών στο κάλεσμα αυτό υπήρξε συγκλονιστική. Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης, οι Κοσμήτορες της Φιλοσοφικής Σχολής, της Νομικής Σχολής, της Θεολογικής Σχολής, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και εκπρόσωποι των Συλλόγων Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α. καλωσόρισαν θερμά τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες και τους συνεχάρησαν για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα Πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στο κορυφαίο 1,26% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως.untitled

Στη συνέχεια τους ενημέρωσαν για το Πανεπιστήμιο και τις Σχολές του και εξήγησαν αναλυτικά και με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο αδυνατεί να λειτουργήσει ομαλά εξαιτίας της επιβολής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού του σε ποσοστό 40%.

Ήταν τόσο μεγάλη και ένθερμη η συμμετοχή των νέων φοιτητών και φοιτητριών του Ε.Κ.Π.Α., ώστε η εκδήλωση επαναλήφθηκε αμέσως μετά στον προαύλιο χώρο των Προπυλαίων, ο οποίος κατακλύστηκε από ένα τεράστιο πλήθος.

Οι ομιλητές εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για το μέλλον του Πανεπιστημίου και υπογράμμισαν ότι ως ακαδημαϊκοί λειτουργοί και δάσκαλοι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να προασπίσουν το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του και συγχρόνως να διαφυλάξουν την υψηλή ποιότητα της παιδείας που αυτό παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *