Ψεκάστε, ψηφίστε… τελειώσατε!

psekΑ.Ψ.

Διπλάσια τα ποσοστά των ψηφοφόρων Χρυσής Αυγής και ΑΝ.ΕΛ. σχετικά με τη βεβαιότητα για τους ψεκασμούς. Τρεις στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι κάποιοι προφανώς ισχυροί, μάλλον Εβραίοι και σίγουρα εχθροί της Ελλάδας, μας ψεκάζουν με σατανικούς στόχους: να επιβάλλουν τη θέλησή τους στον εγκέφαλό μας, να δηλητηριάσουν το νερό και τη γη, να μας αποβλακώσουν έτσι ώστε να δεχτούμε την τρόικα, να μας κλέψουν το ελληνικό DNA από το αίμα ή και όλα αυτά μαζί.

Μια παλιά ιστορία που είχε αρχίσει από την εκπομπή «Πύλες του Ανεξήγητου» με πλήθος «ειδικών» στα ζητήματα ομαδικού ψεκασμού, πέρασε από το κόμμα Καρατζαφέρη και μάλιστα με πρωταγωνιστή τον σημερινό υπουργό της Ν.Δ., Μ. Βορίδη, που είχε κάνει μέχρι και σχετική ερώτηση στη Βουλή (25//11/2010) για το θέμα -αλλά τότε… ήταν νέος και τα έλεγε αλλιώς- για να προσγειωθεί τώρα στους ΑΝ.ΕΛ. και στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α., που διπλασιάζουν τα ποσοστά τους στη συγκεκριμένη έρευνα.

Και μόνο η έμπνευση μιας τέτοιας υφής ερώτησης είναι άξια απορίας για τα ενδιαφέροντα οποιασδήποτε δημοσκοπικής εταιρείας ή των πελατών της. Είναι επίσης βέβαιο ότι πολλές απαντήσεις θα είναι απλά μια πλάκα από πλευράς των ερωτώμενων. Δεν είναι όμως καθόλου πλάκα η ενασχόληση του κόσμου και μάλιστα σε καιρό κοινωνικοοικονομικής κρίσης με δεισιδαιμονίες που επιμένουν να του αφαιρούν τη δυνατότητα λογικής σκέψης.

Οι φορείς αυτών των όχι και τόσο αθώων «παρατηρήσεων» έχουν σαφή πολιτική προέλευση, αν κρίνουμε και από τις ακροδεξιές εφημερίδες που επιμένουν στους… ψεκασμούς, και είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν την παραδοχή των πάσης φύσεως γενικεύσεων του τύπου: φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε οι ξένοι, φταίνε οι δυνατοί, φταίνε οι αδύναμοι και γενικά φταίει το κακό το ριζικό μας.

Η μόνη απάντηση στη μεσαιωνική αυτή λαίλαπα των ψεκασμών είναι το χιούμορ των συνθημάτων στους τοίχους και στο Διαδίκτυο.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 14.10.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *