Εισβολή της αστυνομίας στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

astynomia-ayth_2Εισβολή της αστυνομίας στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας – Ανακοινώσεις – καταγγελίες μαθητών, καθηγητών

Εμείς οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας θέλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστική συμπεριφορά του διευθυντή μας αλλά και τη συμπεριφορά του διευθυντή του ΙΕΚ απέναντί μας. Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του σχολείου μας, σήμερα 15-10 τα ξημερώματα, μετά από μήνυση του διευθυντή ΕΠΑΛ και ΙΕΚ και τη σύλληψη 10 συμμαθητών μας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος.

Δεν είμαστε εγκληματίες, απλά παλεύουμε για τη δική μας μόρφωση που εσείς μας στερείτε.Δεν είναι λύση να πηγαίνετε τους αγωνιζόμενους μαθητές σε δικαστήρια αμαυρώνοντας το ποινικό τους μητρώο λόγω αντίστασής τους στα φασιστικά νομοσχέδια του κράτους.

Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους μαθητές αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ

    ΜΑΘΗΤΕΣ του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Ε.Λ.Μ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                 Ηγουμενίτσα 25-06-2013

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Έφοδο στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και σύλληψη (!) δέκα μαθητών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 6:30 η Αστυνομία Ηγουμενίτσας, ύστερα από καταγγελία των διευθυντών του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Οι μαθητές – οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την παρέμβαση συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.

Το ΔΣ   της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών και θα θέσει το θέμα στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους. Για αυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θεωρεί υπεύθυνη για την αναταραχή στην εκπαίδευση την Κυβέρνηση, η οποία, αφού διέλυσε τις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά προβλήματα με την αστυνομία και τα δικαστήρια, όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα με τη δίωξη συνδικαλιστών στη Σάμο και μαθητών
στη Λαμία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
                               ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Μετά τις διώξεις των μαθητών στη Λαμία και των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη Σάμο, σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης είχαν οι μαθητές στην Ηγουμενίτσα. Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ, που τελούσε υπό κατάληψη, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/10/13 μέσα στο σχολείο τους μετά από μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και του ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται.

Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια «προθύμων», προσπαθεί για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του “Νέου” Λυκείου, ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπ/σης , ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, εντάσσει τους μαθητές στο “άλλο άκρο”, όπως και τους κατοίκους της Χαλκιδικής , τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συνεχίζουν τις απεργίες ενάντια στην “διαθεσιμότητα”  και τη διάλυση των πανεπιστημίων.  Όσοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις ,οι αντιφασίστες και όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των μνημονίων, πρέπει να κηρύσσονται παράνομοι και να διώκονται. Είναι ο «εχθρός λαός».

Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει το όργιο καταστολής ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας .Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναπιάσουμε το νήμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, των καταλήψεων σε συντονισμό με όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις , αλλά και όσους θα μπουν στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα ασφυκτιώντας από την εντεινόμενη επίθεση της ακραίας πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ κατά της ίδιας μας της ζωής.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *