Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων: Πορεία στις γειτονιές της Κυψέλης το Σάββατο 2 Νοέμβρη

antif2novgrnetΣύντροφοι/ισσες, συναγωνιστές/στριες, συνάδελφοι/ισσες

Ως γνωστόν, στις γειτονιές μας όπως και σε όλη την πόλη, φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες με τη “κοινωνική” εμφάνισή τους στις γειτονιές με τη μορφή ρατσιστικών “επιτροπών κατοίκων” προσπαθούν να εδραιώσουν κλίμα μισαλλοδοξίας και τρόμου μέσα από απειλές, πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις κυρίως σε μετανάστες αλλά και σε αγωνιστές και χώρους αντίστασης, με αποκορύφωση τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μαχαίρι ναζιστή, στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τον αυξανόμενο φασιστικό κίνδυνο και τις απαιτήσεις του αντιφασιστικού αγώνα στο μέλλον, οδηγηθήκαμε στην δημιουργία ενός πλατιού τοπικού συντονισμού με σκοπό την καλύτερη δυνατή συλλογική ανταπόκριση στον ανοιχτό κοινωνικό αγώνα ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία στην ευρύτερη περιοχή. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων αποτελεί δικτύωση οριζόντιων συλλογικοτήτων, καταλήψεων, στεκιών και συνελεύσεων γειτονιάς με ταξικό προσανατολισμό και αντιθεσμικό χαρακτήρα, με αντιφασιστική δράση στον άξονα της Πατησίων που εκτείνεται από το κέντρο μέχρι τα Άνω Πατήσια και από το Γαλάτσι μέχρι την Αχαρνών.

Ως αντιφασιστικός συντονισμός προχωρούμε στην τρίτη μας κοινή δράση και σας καλούμε στην πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, τις φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες και το ρατσισμό στις γειτονιές της Κυψέλης, που διοργανώνουμε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12μ. με αφετηρία την πλατεία Βεΐκου και Γαλατσίου και κατάληξη την πλατεία Αμερικής.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλες τις ενδιαφερόμενες αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, καταλήψεις, στέκια, συνελεύσεις και ομάδες με οριζόντια δομή, αντιθεσμικό χαρακτήρα και ταξικό προσανατολισμό στην ευρύτερη περιοχή καθώς και σε αντίστοιχες συλλογικότητες σε όλη την πόλη, αρκετές από τις οποίες έχουν αναπτύξει παρόμοιες δράσεις κεντρικά ή τοπικά, ενώ άλλες έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα με την αλληλέγγυα στάση και παρουσία τους στον αντιφασιστικό αγώνα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ενότητας στη δράση, θεωρούμε θεμιτή τη συμμετοχή σας, με όποιον τρόπο κρίνετε και μπορείτε, είτε συγκαλώντας με βάση τον πολιτικό-ταξικό-κοινωνικό λόγο σας- εφόσον συμφωνείτε με τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης και του πλαισίου της- είτε απλά με την αγωνιστική σας παρουσία στην αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές της Κυψέλης της 2ης Νοεμβρίου στην πλατεία Βεΐκου και Γαλατσίου. Επιπλέον, όσες συλλογικότητες το επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν στις δύο μικροφωνικές που θα πραγματοποιηθούν στο προπαρασκευαστικό πλαίσιο της πορείας στις 29 Οκτώβρη, 5 μ.μ., στην Πλατεία Αμερικής και στις 31 Οκτώβρη, 5 μ.μ. Πλατεία Κυψέλης.
 
Για την αλληλοενημέρωση και το συντονισμό μας θα γίνει ανοιχτή συνάντηση όλων των ενδιαφερόμενων συλλογικοτήτων και ατόμων την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ. στο χώρο της συλλογικότητας Στέγαστρο στο Γαλάτσι (Διεύθυνση: Ναρκίσσου 3, Γαλάτσι (απέναντι από την πλατεία Ιωάννου Φωκά & Ναρκίσσου) πρόσβαση :λεωφορεία 054 στάση <Φωκά>,608 & 444 στάση <Ηροδότου> ,τρόλλεϋ 5 & 13 στάση <Φούρνος>).

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *