Κάτω τα χέρια απ’ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

kke m-lΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την αστυνομική επίθεση σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, τη σύλληψη της απεργού πείνας Fadik Adiyaman και την προσαγωγή τεσσάρων ακόμα πολιτικών προσφύγων της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν», που βρίσκονταν εκεί από την Τρίτη 15 Οκτώβρη. Συμπαραστέκονταν με τον τρόπο αυτό στους τέσσερεις πολιτικούς πρόσφυγες, κρατούμενους στον Κορυδαλλό, που εδώ και 23 μέρες κάνουν απεργία πείνας διαρκείας για να σταματήσει η απέλασή τους στην Τουρκία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που ζουν στη χώρα μας, συνεχίζονται αδιάκοπα εδώ και πολλούς μήνες. Πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες έχουν συλληφθεί, κακοποιηθεί και εκδοθεί ή κινδυνεύουν να εκδοθούν στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, όπου θα αντιμετωπίσουν πολύχρονες φυλακίσεις και νέα βασανιστήρια για την πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση τους.

Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα των λαών να αγωνίζονται είναι μέρος της πολιτικής της φασιστικοποίησης που ασκείται απέναντι και στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους και στη νεολαία, είναι αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Ο αγώνας του ελληνικού και τούρκικου λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό είναι κοινός. Οι αγωνιστές που διώκονται από το τουρκικό καθεστώς έχουν δικαίωμα απόκτησης πολιτικού ασύλου.

•    Ν’ αφεθεί ελεύθερη η Fadik Adiyaman!

•    Να σταματήσει η έκδοση των κρατούμενων πολιτικών προσφύγων και ν’ αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους!

•    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

•    Λευτεριά και Άσυλο στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Πέμπτη 17/10/2013

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597
www.kkeml.gr    e-mail: cpgml@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *