Νοσοκομείο Κέρκυρας: Επικοινωνιακό σόου έστησε ο Γεωργιάδης -Απολύει τηλεοπτικά γιατρούς και εργαζομένους

neo-nosokomeio-eisodosΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013

Περί την 3η μεσημβρινή ώρα , οι ευρισκόμενοι από νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας , άρχισαν έλεγχο του προσωπικού από τον 4ο όροφο και συγκεκριμένα την Χ/Κ κλινική. Μετά τον έλεγχο στη μία και μοναδική νοσηλεύτρια του τμήματος ( σημ: επιφορτισμένη με τη νοσηλεία 40 ασθενών..) η οποία φυσικά ανευρέθη στη θέση της , ο έλεγχος επεκτάθηκε στα γραφεία των ιατρών του Χ/Κ τομέα . Σε ερώτηση των ελεγκτών γιατί είναι κλειστά τα γραφεία των ιατρών απαντήσαμε πως οι περισσότερες Χ/Κ ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ως εκ τούτου νομίμως απουσιάζουν ( Ουρολόγος , Οφθαλμίατρος  , ΩΡΛ ). Ο μοναδικός εν ενεργή εφημερία ευρισκόμενος Χειρουργός, εκτελούσε τα καθήκοντά του στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο. Μετά τούτου οι ελεγκτές κατέβηκαν στον 3ο όροφο όπου στεγάζονται η Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική. Στην Πνευμονολογική κλινική αφού επισήμαναν την απουσία του ευρισκόμενου σε μικτή εφημερία ιατρού , τους απαντήσαμε ότι ο γιατρός αυτή την ώρα έχει πάει για φαγητό , μετά δε τη πάροδο ολίγων λεπτών ο εν λόγω συνάδελφος παρουσιάστηκε στους ελεγκτές .

Ακολούθως συνοδεύσαμε τους ελεγκτές στην Καρδιολογική κλινική  όπου ευρέθησαν όλοι οι γιατροί εφημερεύοντες και μη στο χώρο εργασίας. Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς του Νεφρολογικού και Νευρολογικού τμήματος . Μετά τον έλεγχο των νοσηλευτών οι οποίοι ευρέθησαν στη θέση τους , επισημάναμε ότι ο Νεφρολόγος αν και σε εφημερία ετοιμότητας βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ισόγειο, ο δε Νευρολόγος δε γνωρίζαμε που ευρισκόταν .

Την ώρα που οι επιθεωρητές έδειξαν διάθεση οργής για την απουσία του Νευρολόγου , κατέφθασε ο ίδιος εξηγώντας ότι εξέταζε ασθενή στην Ορθοπεδική κλινική. Τη στιγμή αυτή εξοργιστήκαμε με τη συμπεριφορά των ελεγκτών νιώθοντας πως μας εμπαίζουν και μας προσβάλλουν κατάφωρα. Αυτό διότι κατά τον έλεγχο του μισού κτιρίου αφ΄ενός δεν ελέχθησαν οι τραγικές συνθήκες εργασίας μας, ο επισφαλής αριθμός νοσηλευτών , η μη κάλυψη με ενεργή εφημερία ιατρών όλων των ειδικοτήτων ( αφού έχει περικοπεί δραματικά το κονδύλι εφημέρευσης και οι ενεργείς εφημερίες έχουν μετατραπεί με λογιστικά κριτήρια σε μικτές και ετοιμότητας)  και η έλλειψη σε βασικά υλικά, αφετέρου την ίδια στιγμή επικεντρώθηκαν στην ολιγόλεπτη απουσία του Νευρολόγου ο οποίος εκτελούσε το καθήκον του.

Αντιληφθήκαμε αυτό που εξαρχής είχαμε υποψιαστεί, ότι δηλαδή δεν είχαμε να κάνουμε με έλεγχο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και καταγραφής των οξύτατων προβλημάτων , αλλά με μια εσκεμμένη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό τη στοχοποίηση , τρομοκράτηση και εξευτελισμό συναδέλφων.

Εν τω μεταξύ ασθενείς , συνοδοί , συγγενείς και άλλοι ευρισκόμενοι στο χώρο άρχισαν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους  αισθανόμενοι προφανώς τον εμπαιγμό που υφίστανται ως ασθενείς και πολίτες.

Υπο αυτές τις συνθήκες διεκόπη ο έλεγχος εκ μέρους των επιθεωρητών και οδηγήθηκαν από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Εκεί οδηγήθηκε και μέρος των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας και διεξήχθη ένα πολύωρος αλλά ατελέσφορος διάλογος.

Στη συνέχεια εκλήθη εισαγγελέας και κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό τη συνοδεία της οποίας και εν μέσω οργής και αγανάκτησης των συγκεντρωμένων εργαζομένων και πολιτών ολοκληρώθηκε ο έλεγχος χωρίς να επισημανθεί καμία απουσία εργαζομένου .

Η παρουσία της αστυνομίας όξινε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο.

Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το χώρο του Νοσοκομείου.

εκ μέρους των ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

papanikolaouΣχόλιο του Π. Παπανικολάου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

Συναγερμός.

Επικίνδυνος ο αυταρχικός κατήφορος του υπουργού υγείας.

Πριν από λίγο ο Άδωνις απέλυσε από τηλεοράσεως (!!!) εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, γιατί είχαν αντιδράσει σε έναν από τους «προπαγανδιστικούς ελέγχους σόου» των «επιθεωρητών» του κ. Σαμπατακάκη.

Σημειώνεται πως οι «έλεγχοι» αυτοί έτσι όπως γίνονται είναι ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ασχετοσύνης και αμετροέπειας. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δικαίως ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ όταν οι «ελεγκτές» αδιαφορούν προκλητικά για τα τριτοκοσμικά χάλια και τις θανατηφόρες ελλείψεις και ασχολούνται μόνο με το να εφευρίσκουν υποτιθέμενες ευθύνες στο προσωπικό.

Τα παραπάνω πριν λίγες μέρες ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ στον υπουργό ομόφωνα και τεκμηριωμένα από την ΕΙΝΑΠ και τώρα κάνει πως δεν τα ξέρει.

Πρέπει επειγόντως να φτιαχτεί ένα μαζικό, δυναμικό και αποφασιστικό κίνημα συμπαράστασης στους συναδέλφους της Κέρκυρας ώστε ο υπουργός ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ την εξαγγελία των απολύσεων. ΟΕΝΓΕ, ιατρικοί σύλλογοι, σωματεία, βουλευτές, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ πρέπει να ξεσηκωθούν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο του CorfuPress.com μέσα στο Νοσοκομείο!

Αστυνομικός και, μάλιστα, αξιωματικός χτύπησε δημοσιογράφο του CorfuPress.com ο οποίος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τα σημερινά γεγονότα στο νοσοκομείο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είχε την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η ακατανόητη απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου!

Τον χτύπησε με γονατιά!

Ο αστυνομικός αποφάσισε να «ξεσπάσει» πάνω στο δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη που, εκείνη την ώρα κρατώντας τηλεοπτική κάμερα και συνοδευόμενος από τον επίσης δημοσιογράφο του CorfuPress Μάνο Μεθυμάκη, δεχόταν την πίεση του πλήθους εγκλωβισμένος μεταξύ του αστυνομικού κλοιού και των διαμαρτυρόμενων πολιτών: τον χτύπησε με γονατιά στα γεννητικά όργανα, σωριάζοντάς τον κάτω. Μάλιστα, ο αστυνομικός, όταν είδε το δημοσιογράφο να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο, αντί να προστρέξει να δει αν τον έχει χτυπήσει σοβαρά, απομακρύνθηκε μερικά μέτρα παρατηρώντας απλά τους ιατρούς και τις νοσοκόμες που έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η συνέχεια και βίντεο στο CorfuPress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *