ΝΑΡ: Καμιά Έκδοση Αγωνιστή στο Τουρκικό Κράτος -Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας

image002 (3)ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, στους Erdogan Cakir, Ahmet Duzgun Yuksel, Hasan Biber, και Mehmet Yayla, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 24 Σεπτέμβρη στις φυλακές Κορυδαλλού, για να σταματήσει η έκδοσή τους στη Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία, όπως αποφάσισαν τα Εφετεία Αθηνών και Πειραιώς.

Καλεί τους φορείς  του μαζικού κινήματος να απαιτήσουν την απελευθέρωση και μη έκδοση των αγωνιστών στο Τούρκικο κράτος, έκδοση που σημαίνει νέες διώξεις, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο.

Η άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, στα πλαίσια του δόγματος «του νόμου και της τάξης»,  σε πλήρη συνεργασία με τον Ερντογκάν,  συμμετέχει στο διωγμό Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, όπως έδειξε και  η πρόσφατη  απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla με γκανγκστερικό τρόπο, στη μέση του δρόμου, και η παράδοσή του στο Τούρκικο καθεστώς.

Σήμερα μάλιστα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της Fadik Adiyaman και ακόμα 2 συναγωνιστών,  μελών της επιτροπής αλληλεγγύης! Η Fadik Adiyaman άρχισε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας από τις 15 Οκτώβρη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Είναι ζήτημα στοιχειώδους διεθνιστικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής πάλης η κινητοποίηση του μαζικού κινήματος και όλης της αριστεράς, για την απελευθέρωση και την αποτροπή της έκδοσης των απεργών πείνας. Το ΝΑΡ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις της επιτροπής αλληλεγγύης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του μαζικού κινήματος, ώστε κανείς αγωνιστής να μην εκδοθεί.

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες από τη Τουρκία και το Κουρδιστάν
Κοινή διεθνιστική πάλη των λαών Ελλάδας – Τουρκίας –Κουρδιστάν

Αθήνα 18 Οκτώβρη 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *