“Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία” Κ. Μακεδονίας: Προκλητική η πρόσκληση στη ΧΑ

image002 (2)        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η περιφερειακή κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» καταγγέλλει την πρόσκληση που απεύθυνε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το πρόσχημα του “πρωτοκόλλου”, στη νεοναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στον εορτασμό των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται ότι βαδίζει επάξια στα χνάρια του προκατόχου του Π. Ψωμιάδη, που είχε δηλώσει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι αδερφό κόμμα» της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μόνο μέρες νωρίτερα η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε αρνηθεί την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των αιματοβαμμένων ναζιστών μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η περιφερειακή κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» θεωρεί ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στην πολιτική κάλυψη που επί χρόνια έδιναν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Χωρίς την πολιτική κάλυψη του Σαμαρά και του Δένδια, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν θα κλιμάκωναν τα ρατσιστικά εγκλήματα και τις φασιστικές επιθέσεις στο Πέραμα και το Κερατσίνι. Μόνο κάτω από το συντριπτικό βάρος των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση να ανοίξει την ποινική έρευνα για την εγκληματική συμμορία των νεοναζί που φόρεσε τη προβιά πολιτικού κόμματος.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της κίνησής μας Γιάννης Κούτρας «αυτά που τώρα δήθεν ανακαλύπτουν ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση τα καταγγέλλει εδώ και χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα».

Δηλώνουμε ότι η νομιμοποίηση των νεοναζί από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, θα αποτρέψουν την εμφάνιση των συνεχιστών του Χίτλερ, θα απαιτήσουν να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα θα στείλουν το μήνυμα στην άθλια δικομματική κυβέρνηση ότι οι μέρες της είναι μετρημένες.

Τηλ. Επικοινωνίας 6976595821
email: antikapitalistiki.antarsia@gmail.com, blog: www.antarsiakm.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *