Εκδήλωση – Συζήτηση με εργαζόμενους από την ανοιχτή ΕΡΤ στον ΙΣΤΟ

ertΙΣΤΟΣ ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης

Πάνω από 4 μήνες έχουν περάσει από το βράδυ της 11ης Ιουνίου, που η συγκυβέρνηση επέβαλλε το μαύρο και το κλείσιμο του διακόπτη στην ΕΡΤ. Αμέσως πάνω από 2500 χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρέθηκαν στο δρόμο. Η πράξη αυτή διέγραψε με μία μονοκοντηλιά το πολιτιστικό έργο του φορέα και επιβεβαίωσε ακόμα για μία φορά ότι συνεχίζουμε να διαβαίνουμε το δρόμο προς την ανελευθερία.

Η ΕΡΤ όμως σε πείσμα αυτών που θέλησαν να βάλουν ταφόπλακα στη φωνή και την εικόνα της, αυτοοργανώθηκε και βγήκε νικήτρια συνεχίζοντας να εκπέμπει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα επί εικοσιτετράωρης βάσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Οι εργαζόμενοι που δεν πήγαν για ψίχουλα και ψεύτικες υποσχέσεις στο τηλεοπτικό μόρφωμα – φερέφωνο της Κυβέρνησης Δ.Τ. «Δημόσια τηλεόραση», όπως αποκαλείται, συνέχισαν απρόσκοπτα και χωρίς κανενός κυβερνητικού – κομματικού καλοθελητή τον δάκτυλο την εκπομπή ποιοτικού, ενημερωτικού και πολιτιστικού προγράμματος, με όσα μέσα διέθεταν, για να μεταφερθεί το σήμα της ΕΡΤ σε όλους που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τότε μέχρι σήμερα οι εξελίξεις τρέχουν με γοργό ρυθμό και η κυβέρνηση δείχνει συνεχώς και πιο έντονα την δυσαρέσκειά της για την κατάληψη του ραδιομεγάρου και τη συνέχιση των εκπομπών, καθώς αφήνει να διαρρέουν συνεχώς πληροφορίες για επερχόμενη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο χώρο.

Η συμπαράσταση όλων μας είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ. Αυτό που κρίνεται δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας χιλιάδων υπαλλήλων.

Η λειτουργία της ΕΡΤ από τους εργαζομένους της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα για τη δημιουργία μιας αληθινά δημόσιας τηλεόρασης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η λειτουργία της ΕΡΤ από τους εργαζομένους της είναι η απάντηση απέναντι στο έλλειμμα ελευθερίας και δημοκρατίας.

Η λειτουργία της ΕΡΤ από τους εργαζομένους της είναι μέρος της άμυνας όλων μας, που δεχόμαστε την καταπίεση αυτής της πολιτικής.

Τις επόμενες εβδομάδες έρχονται στην Ελλάδα ομάδες συνδικαλιστών και εργαζομένων από κάθε γωνιά του πλανήτη για να μελετήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Εμείς είμαστε ενεργοί στον αγώνα της ανοιχτής ΕΡΤ και έτοιμοι να συμπαρασταθούμε οργανωμένα και δυναμικά.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, στο χώρο του ΙΣΤΟΥ, Κουμουνδούρου 5 και ΝΙκομηδείας Χαϊδάρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, ενημέρωση και συζήτηση από εργαζομένους της ΕΡΤ, με σκοπό να δυναμώσει, ακόμα περισσότερο, το σήμα για την ελευθερία που εκπέμπεται.

Το θέμα της ΕΡΤ αφορά όλη τη κοινωνία άμεσα σε όλες του τις προεκτάσεις, σε πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

“IΣΤΟΣ” ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης
Ιστορικό Παλαιό Δημαρχείο
Κουμουνδούρου 5 & Νικομηδείας Χαϊδάρι

Για περισσότερα μπορείτε να επισκέπτεστε:
http://istosxaidari.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *