Δράσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές από την Τουρκία που πραγματοποιούν απεργία πείνας στον Κορυδαλλό….

komiteΠέμπτη 24/10/2013 στις 13.00 συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). θα παρεβρεθούν κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς.
– Παρασκευή 25/10/2013 στις 17.30 συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στην πλατεία Συντάγματος
– Πέμπτη 31/10/2013 διαδήλωση αλληλεγγύης σπό τα Προπύλαια στη Βουλή, στις 18.00

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Σήμερα 23 Οκτώβριου 2013 βγήκε η απόφαση του Άρειου Πάγου για την  έκδοση του AHMET DUZGUN YUKSEL στην Γερμανία. Μειοψήφισε ο πρόεδρος, ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να εκδοθεί.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ AHMET DUZGUN YUKSEL
Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, ο AHMET DUZGUN YUKSEL κατηγορείται για πώληση περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ. Στην Γερμανία όλες αυτές οι πολιτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται ύστερα από την άδεια των αρμοδίων αρχών. Σύμφωνα με αυτό το ένταλμα κάθε δημοκρατική δράση θα μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια. Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία ή σε μια άλλη χώρα; Καμία πράξη από αυτές που αναφέρονται στο ένταλμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα.
Το ένταλμα σύλληψης είναι εξολοκλήρου ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δίκαιο. Η απόφαση για αυτή την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίον όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
AHMET DÜZGÜN YÜKSEL, ERDOĞAN ÇAKIR και HASAN BİBER!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 30Η  ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!

Κανείς αγωνιστής από την Τουρκία δεν πρέπει να εκδοθεί!
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!
Ψήφισμα συμπαράστασης
Τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους φυλακίζει και δρομολογείται η έκδοσή τους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του BULUT YAYLA που τον απήγαγαν στη μέση του δρόμου, τον παρέδωσαν στο καθεστώς Ερντογάν με τρόπο γκανγκστερικό, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως η σύλληψή του έγινε στην Τουρκία!
Τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι’ αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το “έγκλημά” που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση. Αν ο AHMET DUSGUN YUKSEL εκδοθεί στην Γερμανία θα φυλακιστεί για 3 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τονERDOGAN CAKIR, αν εκδοθεί στη Γαλλία. Η έκδοση στην Τουρκία των HASAN BIBER και MEHMET YAYLA θα σημαίνει για τους δύο αγωνιστές φυλάκιση, βασανιστήρια, εξόντωση.
Οι 4 φυλακισμένοι αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου από τις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.
Υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε μια επιλογή (την έκδοση των αγωνιστών στους διώκτες τους), η οποία είναι πέρα και έξω από κάθε λογική δικαίου, ανθρωπιάς, σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έζησε δραματικά την προσφυγιά, τις πολιτικές διώξεις, ακόμα και το φασισμό διαθέτει εξαιρετική ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να μην ενεργήσει αντίθετα από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός περιβάλλει με αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και υποστήριξης τους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους.

Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις διώξεις.
Η Αλληλεγγύη θα νικήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *