Παραδίδουν τον αγωνιστή Αχμέτ Ντουζγκούν στην Γερμανία

TUTSAKLAR FOTO ISIMLI_Sayfa_2 Ο Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ είναι ένας επαναστάτης που βρέθηκε στόχος του φασισμού λόγο της δραστηριότητας του ως δικηγόρος με δράση στα ανθρώπινα δικαιώματα για 10 χρόνια και αναγκάστηκε να ζήσει στο εξωτερικό.Στην Γερμανία συμμετείχε σε δημοκρατικές δραστηριοτητες  σύμφωνα με τις επαναστατικές ιδέες του και βρέθηκε στόχος του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.Για τέσσερα χρόνια ήταν κρατούμενος σε απομόνωση και του επέτρεπαν μια ώρα την ημέρα να προαυλιστεί με αποτέλεσμα να αρρωστήσει.Επειδή δεν δήλωσε μετάνοια για τις επαναστατικές ιδέες του,ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός δεν τον άφησε ήσυχο.

Στις 30 αυγούστου συνελήφθει στην έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού Αγώνας όπου ήταν φιλοξενούμενος.Προφυλακίστηκε λόγο της αίτησης της Γερμανίας για παράδοση του και ξεκίνησε η δίκη.Ο Γιουκσέλ,ξεκίνησε απεργία πείνας στις 24 Σεπτέμβρη λόγω της άδικης απόφασης του δικαστηρίου να παραδοθεί στην Γερμανία.Στις 23 Οκτώβρη ανακοινώθηκε η τελική απόφαση στην συνεδρίαση που έγινε στον Άρειο Πάγο στην 30. μέρα της απεργίας πείνας.

Το δικαστήριο αποφάσησε την παράδοση του στην Γερμανία με πλειοψηφία ψήφου παρόλο που ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε αρνητική ψήφο.

Ο Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ είναι ένας επαναστάτης που αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.Αυτός ο αγώνας δεν είναι εγκληματική πράξη.Άλλωστε δεν υπάρχει κάποια δράση του που θα μπορούσε να θεωρηθεί  έγκληματική από τους νόμους.Οργάνωση συναυλιών,η πώληση ενός νόμιμου περιοδικού,οργάνωση συμμετοχής στην εργατική πρωτομαγιά κ.τ.λ. είναι δικαιώματα που αποκτήθηκαν από τους λαούς.Όμως ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός τον καταδίκασε λόγω των παραπάνω δραστηριοτήτων του.Το ελληνικό κράτος συνεργαζόμενος με τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό αποφάσησε την έκδοση του Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ στην Γερμανία.
Μαθεύτηκε ότι ξεκίνησε δίκη για την παράδοση του Αχμέτ Ντουζγκούν Γιουκσέλ στον φασισμό της Τουρκίας.Στις επόμενες μέρες ο Γιουκσέλ θα κάνει ξανά απεργία πείνας για αυτόν τον λόγο.

Το Ελληνικό κράτος πρέπει να κόψει την συνεργασία του με  τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό και να σταματήσει την παράδοση των επαναστατών από την Τουρκία.Γιατί ο Ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από αυτό.Είναι έγκλημα η συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό και η άσκηση καταπίεσης στους αγωνιστές.

Πηγή:oagonas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *