Να αθωωθεί ο Γεράσιμος Γεωργάτος

gerasimos_georgatosΣτις 31 Μαΐου 2010, οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν μια εξαιρετικά βάναυση επίθεση εναντίον όσων είχαμε συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία των ισραηλινών δολοφόνων, συγκλονισμένοι/-ες αλλά και εξοργισμένοι/-ες από την πρωτοφανή σφαγή στο Στολίσκο της Ελευθερίας που μετέφερε βοήθεια προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθούσε τόσο σε πολιτικό επίπεδο, με την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, όσο και σε επίπεδο καταστολής της κάθε είδους διαμαρτυρίας τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες από εκείνη την αστυνομική επίθεση ήταν και ο Γεράσιμος Γεωργάτος που είχε κακοποιηθεί από τους αστυνομικούς. Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία «ξεπλύματος» της αστυνομικής βίας: όποιος από τους προσαχθέντες έχει κακοποιηθεί, σε αυτόν φορτώνονται και οι κατηγορίες. Έτσι ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μετά από πολλές αναβολές, οδηγείται σε δίκη τον Ιούνιο του 2011, οπότε και καταρρέουν παταγωδώς οι κατηγορίες των ψευδορκούντων αστυνομικών περί «διατάραξης κοινής ειρήνης» και «αντίστασης κατά της αρχής».  Όμως καταδικάζεται για τον υποτιθέμενο τραυματισμό αστυνομικού με την αναβαθμισμένη μάλιστα κατηγορία περί «απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης», καθώς και για «απείθεια» επειδή δεν έδωσε αποτυπώματα και του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η «τυφλή δικαιοσύνη» δεν είδε τους αστυνομικούς που διέλυσαν μια ολόκληρη συγκέντρωση, κυνήγησαν τους διαδηλωτές χιλιόμετρα μακριά από την πρεσβεία και κακοποίησαν πολλούς από αυτούς, μεταξύ των οποίων και τον Γεράσιμο Γεωργάτο.

Η «τυφλή δικαιοσύνη» δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για τους κύριους εγκληματίες εκείνης της ημέρας, τους ισραηλινούς ένστολους δολοφόνους και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που έκτοτε μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μια κλήση για κατάθεση, παρά τις μηνύσεις των ελλήνων ακτιβιστών της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα, (μεταξύ των οποίων και μελών του Συλλόγου Ιντιφάντα), οι οποίες φαίνεται να έχουν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 εκδικάζεται η υπόθεση του Γεράσιμου Γεωργάτου στο εφετείο. Καιρός είναι η δικαιοσύνη ν’ ανοίξει τα μάτια της…

Να αθωωθεί και να δικαιωθεί επιτέλους ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Να καταδικαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες της 31ης Μάη 2010

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

intifadagr.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *