Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: 27-28/10, Εκδήλωση “Οι λαοί γράφουν την ιστορία”-Προβολή: “Το Δίλημμα”

dilimma1Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας σας καλεί στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με θέμα:

Οι λαοί γράφουν την ιστορίαunnamed

Η αντιφασιστική αντίσταση 1941-1944

Συμπεράσματα & διδάγματα για τους αγώνες σήμερα

με ομιλητή τον Κώστα Παλούκη, ιστορικό, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας(Λασκαρίδου 134).

Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 27/10 στις 20:00, θα προβληθεί η ταινία “Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα” του Φώτου Λαμπρινού.

Τι έγινε στη Βάρκιζα – τι έγινε με τον Άρη μετά τη Βάρκιζα – πώς αποστρατεύτηκε ο ΕΛΑΣ – ποιος ο ρόλος των Άγγλων – ποιος ο ρόλος των αστικών κομμάτων – με τι σκοπό ιδρύθηκαν τα τάγματα ασφαλείας – ποιος υποκινούσε τις συγκρούσεις ΕΔΕΣ-ΕΛΑΣ – τι έγινε στο Κάιρο, στο Λίβανο, στην Καζέρτα – Τι ήταν η κυβέρνηση του βουνού – ποιο το δίλημμα της Αριστεράς – τι είπε ο Άρης στη Λαμία – τι έγινε στη σύσκεψη των καπετάνιων-γιατί οδηγηθήκαμε στον Δεκέμβρη – γιατί δεν εκπληρώθηκε το όραμα του Ε.Α.Μ.

Κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ, η μορφή του πρωτοκαπετάνιου του EΛAΣ, Άρη Bελουχιώτη! Μέσα από τη δική του ιστορία, η ταινία αφηγείται τον αγώνα του EAM και του EΛAΣ κατά τη γερμανική κατοχή, και παράλληλα τη μοναχική πορεία του Bελουχιώτη, μετά τη Συμφωνία της Bάρκιζας, μέχρι τον τραγικό του θάνατο. Μέσα από το πορτρέτο του Άρη, παρουσιάζεται το εαμικό κίνημα και η ένοπλη αντίσταση στη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής.

Άρης Βελουχιώτης – Το δίλημμα | Σκηνοθεσία: Φώτος Λαμπρινός
Σενάριο: Φώτος Λαμπρινός
Αφηγητής: Γιώργος Σαμπάνης
Μουσική ενορχήστρωση και διεύθυνση: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Παραγωγή: 1981 | Διάρκεια: 113

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *