Αν δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα, τουλάχιστον ας σιωπούν…

giatroiΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στις 23/10/2013 έγινε Γενική Συνέλευση των Ιατρών ΕΣΥ, με μία από τις πιο μαζικές συμμετοχές των τελευταίων ετών, συναδέλφων από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, καθώς όσων συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής).

Το σώμα ΟΜΟΦΩΝΑ επιβεβαίωσε τη στήριξή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και καταδίκασε οποιαδήποτε ενέργεια συκοφάντησης, εκφοβισμού ή εμπλοκής σε παράνομες πράξεις.

Επιπροσθέτως, δηλώνουμε ότι, μετά από πρωτοβουλία ομάδας συναδέλφων που απευθύνθηκε σε όλους τους ιατρούς του νοσοκομείου, έγινε συλλογή υπογραφών που αποτυπώνουν και ενισχύουν την ανωτέρω στήριξη, σε ποσοστό που αγγίζει το 80% (95 από τους 120 συνολικά).

Η Ένωση θα συνεχίσει να προβάλλει με όλες της τις δυνάμεις τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, αλλά και της υγείας γενικότερα:

– Οι επιχορηγήσεις για την Υγεία μειώνονται συνεχώς.

– Η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια αυξάνεται, την ώρα που οι περικοπές μισθών και συντάξεων είναι άγριες.

– Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας εξαναγκάζονται σε υπογραφή ομολόγου χρέους ακόμη και για επείγουσες εξετάσεις.

– Το εμβολιαστικό πρόγραμμα των ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και των δικαιούχων της πρόνοιας, είναι ακόμη στα λόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

– Ο χρόνος αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία είναι απαράδεκτα μεγάλος ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής ανυπαρξίας επανδρωμένων δομών του ΕΟΠΥΥ.

– Η καθημερινή εφημερία του ΓΝΝΡεθύμνου είναι επικίνδυνη, καθώς συχνά δεν καλύπτεται από νευραλγικές ειδικότητες, όπως ιατρό ΤΕΠ (!), ΩΡΛ, πνευμονολόγο, νευρολόγο κλπ.

– Τα υλικά και τα φάρμακα, όσα υπάρχουν, το φαγητό των ασθενών, έχουν επιλεγεί με μόνο κριτήριο το χαμηλότερο κόστος, όχι την ποιότητά τους.

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΙΑΤΡΙΚΟΥ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ).

Προσφορά που σημαίνει χρωστούμενες άδειες, χρωστούμενα ρεπό, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες ετών και υπέρβαση του νόμιμου ορίου εβδομαδιαίας εργασίας.

Παρά την οικονομική μας εξαθλίωση και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας , ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για όλους με ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ.

Αν δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα, τουλάχιστον ας σιωπούν…

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *