Στοίχημα ζωής και θανάτου με τους ασθενείς του Ευγγελισμού

NosokomEVAGELISMOS1Αυτό το στοίχημα παίζουν σήμερα οι γιατροί και νοσηλευτές στη γενική εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά από όλη την Αττική και την Ελληνική Περιφέρεια χωρίς αξονικό τομογράφο.

Το Αττικό νοσοκομείο που καλύπτει τον Πειραιά έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό.

Το Σισμανόγλειο νοσοκομείο που συνεφημερεύει διαθέτει ακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στον Ευαγγελισμό.

Τί συμβαίνει όμως όταν εδώ και μέρες είναι χαλασμένοι και οι δύο αξονικοί τομογράφοι του Ευαγγελισμού και το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία; Δανείζει –άτυπα- τον εφημερεύοντα ακτινολόγο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση!

Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας! Αυτό θυμίζει περισσότερο παιχνίδι «φλίπερ» με τους αρρώστους, παρά τριτοβάθμια φροντίδα υγείας! Και δυστυχώς παίζεται εις βάρος των πολιτών και των ανήμπορων να αντιδράσουν λειτουργών υγείας.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), και την Εισαγγελία Αθηνών να προβούν σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Για τον Σύλλογο Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός»

Ο Πρόεδρος,                                      Ο Γενικός Γραμματέας,

Δρίτσας Σπυρίδων                                      Νανίδης Νικήτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *