Κέντρο υποκλοπών και παρακολουθήσεων η Αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα

greece-us-lllllembassy-bin-laden-2011-5-2-6-10-25Η αποκάλυψη για την παγκόσμια παρακολούθηση –  υποκλοπή συνομιλιών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και την έδρα της αμερικάνικής πρεσβείας στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η οποία επικαλείται μια αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Spiegel, η Ελλάδα ήταν όντως μεταξύ των χωρών που οι αμερικανοί υπέκλεπταν συνομιλίες.

Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel   και προέρχεται από τα στοιχεία που διέρρευσαν από τα αρχεία του πρώην  συνεργάτη των αμερικάνικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, η Ελλάδα φιγουράρει πρώτη στον κατάλογο των 19 χωρών της Ευρώπης που περιλαμβάνονται στο αμερικανικό σχέδιο κατασκοπείας.

Στις εγκαταστάσεις της βασιλίσσης Όλγας όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις συλλογής πληροφοριών  ecial Collection Service, (SCS) υπάρχει και υπερσύγχρονος εξοπλισμός που μπορεί να λειτουργεί  εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού. Το κέντρο της παρακολούθησης σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται, στους πάνω ορόφους και στην κατασκευή από πάνελ που έχει εγκατατασταθεί  στην ταράτσα του κτιρίου.

Δεδομένης της στενής συνεργασίας των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών  με την ΕΥΠ η με  τμήματα του μηχανισμού της, εύλογα προκύπτουν και τα ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να εμπλέκονται και οι δικές της υπηρεσίες σ΄ αυτή την υπόθεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *