Νίκη των εργατών της ΒΙΟΜΕ: 10 χρόνια (με αναστολή) στην πρώην εργοδότρια

viometΕκδόθηκε πριν από λίγο η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά την μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ. Η απόφαση έχει τελεσίδικο χαρακτήρα και αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους για περόδο περίπου ενός μήνα. Εκραμμούν νέα δικαστήρια για άλλες περιόδους, κατά τις οποίες η εργοδοσία άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του εργοστασίου είναι 120 μήνες φυλάκιση με αναστολή -10 χρόνια-, ενώ εκρεμμεί παλίοτερη καταδικαστική απόφαση για τον ίδιο λόγο, 23 μηνών. Έτσι αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασίες με στόχο η κ.Φιλίππου να συλληφθεί, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί οι προθέσεις της για την αποπληρωμή των μισθών. Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ βαριά ποινή, με το δικαστήριο να λαμβάνει υπόψιν όλο το ιστορικό της υπόθεσης και να μην πείθεται από τα επιχειρήματα της κ.Φιλίππου.

Στο δικαστήριο η εργοδοσία της ΒΙΟΜΕ ισχυρίστηκε πως βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και πως στην ιδιοκτησία της βρίσκεται μόνο μια κατοικία. Βέβαια δεν διαυκρινίστηκε πως πρόκειται για σπίτι 1.200τ.μ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της οικογένειας Φιλίππου και η έρευνα για την κίνηση των λογαριασμών αυτών, καθώς πιθανολογείται ότι εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει φτερά στο εξωτερικό.

Μιλώντας στο alterthess.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της δίκης, τόνισε πως οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ επέμενε στο γεγονός πως η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την αποπληρωμή δεδουλευμένων, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν.

Η σημερινή απόφαση πάντως αποτελεί νίκη των εργαζομένων, καθώς πέρα από την ηθική δικαίωση, ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων που τόσο έχουν ανάγκη.

Πηγή:alterthess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *