Εργοδότες:Σα βαμπίρ έχουν τα δόντια τους στο λαιμό μας και μας ρουφάνε το αίμα


Οι Guns ‘n’ Roses έκαναν την περιοδεία “Chinese Democracy”, με τον τίτλο να καυτηριάζει την “έλλειψη δημοκρατίας” στην Κίνα. Προφανώς οι Guns ‘n’ Roses, όπως και πολλοί ακόμα βέβαια, δεν είχαν καταλάβει ότι η άρχουσα τάξη σε όλα τα κράτη της δύσης προτιμά αυτή την τυραννική κατάσταση της Κίνας, γι’ αυτό και μεταναστεύει τα κεφάλαια της εκεί, και γι’ αυτό “κινεζοποιεί” όσο περισσότερο μπορεί και όλους τους υπόλοιπους λαούς…

Εκρηξη ατοµικών συµβάσεων
Μείωση αποδοχών έως και 35% στον ιδιωτικό τοµέα

Μείωση αποδοχών έως και 35% µε ατοµικές συµβάσεις, έκρηξη των ευέλικτων µορφών απασχόλησης, µείωση ωραρίου (από 8ωρο σε 4ωρο ή ακόµη και κατά 4 ηµέρες την εβδοµάδα), µη καταβολή υπερωριών και δεδουλευµένων αλλά και ανυπαρξία ελέγχων από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας συνθέτουν ένα εκρηκτικό µείγµα στην αγορά εργασίας.

Οπως παρατηρεί ο πρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ροµπόλης, οι ατοµικές συµβάσεις εργασίας παίρνουν µορφή χιονοστιβάδας και επισκιάζουν ακόµη και τις νεοσύστατες επιχειρησιακές συµβάσεις εργασίας. Ο ίδιος παρατηρεί ότι πολλές είναι οιεπιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που εφαρµόζουν ήδη τις ατοµικές συµβάσεις µε µείωση µισθών, ενώ καιάλλες επιχειρήσεις ετοιµάζονται να εφαρµόσουν τις ειδικές επιχειρησιακές συµβάσεις.

Και ενώ η ΓΣΕΕ ζητεί να ακυρωθεί η ειδική επιχειρησιακή σύµβαση εργασίας στη ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε. ∆ράµας (µε την οποία συµφωνήθηκε η µείωση µισθών κατά 9%), οι διοικήσεις των εργατοϋπαλληλικών κέντρων σε Σέρρες και Κιλκίς καταγγέλλουν διαρκή συρρίκνωση του αριθµού των επιχειρησιακών και εργοστασιακών σωµατείων στην περιοχή, υπό την απειλή απολύσεων, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα διευκολύνει εκ των προτέρων την υπογραφή επιχειρησιακών συµβάσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού ΚέντρουΣερρών Αλκης Απιδόπουλος κατήγγειλε πως στον νοµό σηµειώνονται µειώσεις µισθών, ακόµη και έως 35%, χωρίς επιχειρησιακές αλλά µε ατοµικές συµβάσεις. Υποστηρίζει ότι περίπου το 50% των επιχειρήσεων του νοµού κατάφεραν µέσω εκβιαστικών διληµµάτων να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις, µε τις µισές εξ αυτώννα επιλέγουν την οδό της µετατροπής της πλήρους απασχόλησης σε µερική.

Υπό την απειλή της απόλυσης, υποστηρίζει ο κ. Απιδόπουλος, οι εργαζόµενοι δεν τολµούν καν να συγκροτήσουν επιχειρησιακά / εργοστασιακά σωµατεία και η µοναδική προστασία τους είναι αυτή που παρέχουν οικλαδικές συµβάσεις. Προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει θεσµικήθωράκιση των νόµιµων εργαζοµένων και πάταξη της µαύρης εργασίας, µε κατάθεση της µισθοδοσίας τους µέσω επιταγής ή τραπεζικού λογαριασµού.


“κοινωνικοί εταίροι”


“ταξικοί εχθροί”

Μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ από µειώσεις µισθών, εισφορών

ΣΤΑ 9 δισ. ευρώ εκτιµάται από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ η µαύρη τρύπα στο ασφαλιστικό σύστηµα το 2011 από τις µειώσεις µισθών – εισφορών και την αύξηση της ανεργίας.

Η αύξηση της ανεργίας (ένα εκατοµµύριοάνεργοι το 2011) αποστερεί το σύστηµα κοινωνικής προστασίας από πόρους της τάξης άνω των 7 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Το ασφαλιστικό σύστηµα αναµένεται να απολέσει το 2011 ένα δισεκατοµµύριο ευρώ από τη µείωση των µισθών. Και αυτό γιατί ένα εκατοµµύριο εργαζόµενοι απειλούνται µε µείωση µισθών κατά 20% µέσω των επιχειρησιακών συµβάσεων (εκτιµάται ότι οι ετήσιες απώλειες του συστήµατος για κάθε εργαζόµενο θα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ).

Το σχέδιο για µείωση των εισφορών στουςσυνεπείς εργοδότες θα συρρικνώσει ακόµη περισσότερο τα έσοδα των ασφαλιστικών ταµείων. Το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να προχωρήσει σε µείωση κατά 25% των ασφαλιστικών εισφορών την επόµενη τριετία για όσους εργοδότες τηρούν τις υποχρεώσεις τους (π.χ. υιοθετήσουν την κάρτα εργασίας).


Και για να μη λέμε ότι “αυτά γίνονται μόνο εδώ”:

Αλλοι 1,53 εκατ. Αμερικανοί βάρεσαν κανόνι

Ξεπέρασαν το ενάμισι εκατομμύριο οι χρεοκοπίες φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ το 2010, σημειώνοντας άνοδο για έκτο συνεχόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν χθες το American Bankruptcy Institute και το National Bankruptcy Research Center, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση πτώχευσης ξεπέρασα το 1,53 εκατομμύριο. Ηταν 9% υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των Αμερικανών που χρεοκόπησαν το 2009 (1,407 εκατομμύρια).

Ειδικά τον Δεκέμβριο, οι αιτήσεις πτώχευσης φυσικών προσώπων ξεπέρασαν τις 118 χιλιάδες, σημειώνοντας άνοδο 3% σε σχέση με το Νοέμβριο. Μια αύξηση που, όπως ομολογεί ο επικεφαλής του American Bankruptcy Institute Σάμουελ Γκερντάνο, πιθανότατα θα είναι η συνηθισμένη στη συνέχεια. «Περιμένουμε ότι οι αιτήσεις πτώχευσης καταναλωτών θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2011», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκερντάνο.

Οι χρεοκοπίες φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ σημειώνουν συνεχή άνοδο από το 2005, όταν άλλαξε η σχετική νομοθεσία και η βασική αιτία δεν είναι άλλη από την οικονομική ανέχεια. Τα, εδώ και χρόνια, υπερχρεωμένα αμερικανικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς βιώνουν μηδενική αύξηση του εισοδήματός τους και στασιμότητα στην οικονομία.

Όχι μόνο “ξεπουλούν τα ασημικά” σε ιδιώτες, αλλά πληρώνουν και “συμβούλους” από πάνω:

Αµοιβές 29 εκατ. στους συµβούλους ιδιωτικοποιήσεων

αμοιβες 29 εκατ. ευρώ έχει προγραµµατίσει η κυβέρνηση να πληρώσει το 2011 στους συµβούλους που θα προσλάβει για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονοµικών για την κατανοµή των πιστώσεων του προϋπολογισµού.

Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει φέτος 1 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, αλλά προηγουµένως θα πρέπει να πληρώσει τους συµβούλους που θα τη βοηθήσουν σ’ αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *