Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!

never_on_sunday_00Την επόμενη Κυριακή, 3 Νοέμβρη 2013, ξεκινάει το υποχρεωτικό άνοιγμα των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο. Το επέβαλε το προηγούμενο καλοκαίρι η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4177/2013. Ήδη ασκείται πίεση για επέκταση του μέτρου μέχρι τις 52(!) Κυριακές το χρόνο.

Το πρόσχημα για τη βάρβαρη αυτή παραγραφή του εργατικού δικαιώματος της αργίας, είναι η τόνωση της αγοράς…

Αφού πρώτα πέταξαν στην ανεργία 2.000.000 εργαζόμενους, αφού επιτέθηκαν σαν κοράκια στο λαϊκό εισόδημα με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με φόρους επί φόρων και χαράτσια, αφού στείλανε στη μετανάστευση χιλιάδες νέους, έρχονται τώρα, υποτίθεται, ‘να στηρίξουν την αγορά’!

Λένε, αναίσχυντα, ότι το μέτρο θα συμβάλει στη …μείωση της ανεργίας! Ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι η αλυσίδα των εξελίξεων που θα πυροδοτήσει θα αναδιαρθρώσει το χώρο του εμπορίου αυξάνοντας παράλληλα την ανεργία:

Πολλά μικρά και μεσαία μαγαζιά δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και θα κλείσουν, προς όφελος των αλυσίδων καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών. Αυτά με τη σειρά τους θα ενισχύσουν το προσωπικό τους με υποαμειβόμενους εργαζόμενους σε συνθήκες ημιαπασχόλησης, τεντώνοντας τα ήδη ξεχειλωμένα ελαστικά ωράρια.

Οι ‘καταναλωτές’, που είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να ωφεληθούν αφού δεν πάσχουν από χρόνο αλλά από χρήμα.

Μικρότερο λοιπόν ‘καταναλωτικό κοινό’ που θα μετακινηθεί όμως προς τα μεγάλα καταστήματα, νέα συμπίεση του κόστους εργασίας, εξοντωτικότεροι ρυθμοί χαμηλότερα αμειβόμενων υπαλλήλων, παραγραφή εργατικών δικαιωμάτων με αύξηση της ανεργίας,  αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης.

Κανείς δεν πρέπει να ψωνίσει το παραμικρό αυτή την Κυριακή!

Στηρίζουμε όλοι την απεργία των εμποροϋπαλλήλων!logo_attiki

Καμιά Κυριακή-καμιά αργία χαμένη για τους εργαζόμενους!

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφάλαιου.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *